ERC demanarà a l'Estat poder recuperar l'espai de l'antiga piscina de l'hotel Voramar

Consideren que retirar-la danyaria les roques i aposten per rehabilitar-la

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), a través del seu senador Jordi Martí, ha plantejat al govern de l’Estat Espanyol diverses qüestions relacionades amb l’estat de l’expedient que es refereix a l’espai de l’antiga piscina de l’hotel Voramar.

Aquestes qüestions van adreçades a saber més sobre la possibilitat que, en el cas que la propietat no presenti el projecte d’enderroc que se li ha requerit, es pugui recuperar aquest espai pel municipi.

“Hem plantejat qüestions referents a saber si s’ha estudiat, per exemple, com aquest espai fa de contrafort al passeig marítim evitant que les gran onades hi impactin directament, o sobre la possibilitat de renaturalitzar parcialment la zona i utilitzar-la, d’acord amb l’Ajuntament, a l’espai que es gestiona a través del pla d’usos”, ha dit Martí. “D’aquesta manera s’hi podrien plantejar alguns usos com els serveis de socorrisme o inclús una guingueta d’informació, per exemple”, reflexionava.

Per la seva banda, Etna Estrems Fayos, portaveu del grup municipal escalenc, ha manifestat que la intenció del grup a nivell local amb aquesta iniciativa és ser útils al poble i aportar més dades a l’estat d’aquesta qüestió que, “fins al moment només sabem que hi ha un requeriment a la propietat però no s’han explorat d’altres oportunitats”, deia Estrems.

Pel grup municipal d’Esquerra a l’Escala aquest és un espai emblemàtic per a moltes generacions de veïns i se li atribueix cert patrimoni de memòria local. També, des d’ERC l’Escala, s’entén que l’enderroc total de l’espai en cap cas retornarà el paisatge original degut al tipus de construcció utilitzada en aquest cas, amb materials de construcció humits que el que fan és incrustar-se a la roca i, per tant, en cas de treure’ls, erosionar-la de tal manera que és irrecuperable.

“Creiem que seria una molt bona opció poder recuperar aquest espai per a totes i tots. Tornar-lo al poble. Renaturalitzar-lo parcialment, amb materials de construcció tous, i convertir-lo en un espai per a gaudir-lo de nou i respectuós amb el paisatge i la natura”, ha conclòs la portaveu republicana.