Cs de Girona demana càmeres de videovigilància a Germans Sàbat per posar fi als robatoris i les drogues

Han entrat una moció per a debatre en el proper ple municipal

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Girona ha registrat una moció per a ser debatuda en el proper ple en la qual demana la instal·lació immediata de càmeres de videovigilància al barri de Germans Sàbat per acabar amb els robatoris, els danys en vehicles estacionats i el tràfic de drogues.

“Fa molts mesos que els veïns ens traslladen la contínua sensació d’inseguretat que tenen en el seu barri degut a la falta d’efectius de la policia municipal i l’augment d’ocupacions i actes vandàlics que es venen succeint a la ciutat”, ha indicat la portaveu dels liberals a Girona, Míriam Pujola.

La regidora taronja considera que a Germans Sàbat “s’ha arribat a una situació de no retorn a la qual s’ha de posar solució de forma urgent”i és per aquest motiu que, a banda d’insistir en l’augment de la plantilla de la policia municipal, Pujola ha sol·licitat la instal·lació de les càmeres de videovigilància. “Els veïns es queixen que han de suportar tripijocs de drogues, habitatges que punxen la llum, vehicles que circulen amb molt d’excés de velocitat, vehicles mal aparcats i inclús amenaces a aquells veïns que els criden la atenció”, ha explicat Pujola.

“És important apostar per una solució que perduri en el temps per aconseguir que aquests actes vandàlics, conflictes i delictes disminueixin el màxim possible”, ha insistit la regidora, qui també ha lamentat que la situació d’inseguretat a la ciutat de Girona “hagi augmentat exponencialment” els darrers anys. En la justificació de la instal·lació de càmeres de videovigilància, Pujola ha volgut precisar que seran d’utilitat tant per l’efecte dissuasiu que tenen i perquè facilitaran la identificació de possibles delinqüents.