750 metges es reuniran a Girona en una nova edició presencial del congrés CAMFiC

Tindrà lloc al Palau de Congressos del 28 al 30 d'abril

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) celebra el seu primer congrés post pandèmia presencial, al Palau de Congressos de Girona del 28 al 30 d'abril. Es tracta de la 28ena edició del seu congrés.

Definit pels seu organitzadors com el “congrés del retrobament” CAMFiC vol, no només tornar a posar sobre la taula debats científics i problemes de la professió, sinó també ser un espai de “tornar a carregar piles, tornar a veure’ns, compartir i explicar-nos cara a cara les nostres vivències durant la pandèmia” explica Silvia Torrent, metgessa de família a EAP Girona-2, Can Gibert del Pla i presidenta del comitè científic.

Un total de 12 taules de debat, 18 tallers pràctics i nou xerrades, on no faltaran debats sobre temes més recents com la covid persistent i com fer seguiment i tractar a aquests pacients, o la salut mental del professionals: posant dades a l’afectació emocional i mental dels metges i metgesses de família, o les ecografies pulmonars que tant han ajudat en el diagnòstic de la covid. Però també hi haurà espai per a temes més enllà de la pandèmia com: la necessària incorporació de la Intel·ligència Artificial a les consultes per anar cap a una medicina personalitzada, l’abordatge de la sexualitat des de les consultes o el dol perinatal.

El Congrés, serà inaugurat la tarda del dijous 28 d’abril per la regidora de salut de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau i pel Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon. A més, comptarà en la seva conferència inaugural amb el periodista, guionista i escriptor Jair Domínguez. Com a gran novetat el Congrés farà xerrades i activitats obertes a la població general com: Mites en alimentació a càrrec del nutricionista Julio Basulto, una caminada popular per la Devesa de Girona o la conferència de cloenda a càrrec del chef del Celler de Can Roca, Joan Roca, tots aquests actes seran el dissabte 30 d’abril pel matí.

Un Congrés sostenible

“Des de l’organització hem treballat per comprometre’s amb les directrius de la salut planetària. Per això, compromesos amb el medi ambient, aquests serà un Congrés on no s’utilitzarà paper, on hi haurà un taller sobre sostenibilitat i on també es crearà un mural col·laboratiu amb propostes sostenibles” explica el Dr. Enric Estévez, president del comitè organitzador i metge a l’EAP Banyoles.