Les comarques gironines tanquen la Setmana Santa amb ocupacions d'entre el 85% i el 90%

En alguns punts s'ha fregat el 100% i les xifres fan augurar una bona temporada d'estiu

El sector turístic de la demarcació de Girona ha tancat una "gran" Setmana Santa amb ocupacions d'entre el 85% i el 90%, tot i que en alguns punts han fregat el 100%. L'afluència de visitants a la demarcació –especialment, durant els dies festius- ha posat a ple rendiment la majoria dels establiments i fa augurar una bona temporada d'estiu.

"Podem dir que ha estat molt bona i la gent que ha vingut s'ha repartit molt pel territori", assegura la presidenta de l'ATA Costa Brava-Pirineu de Girona, Esther Torrent. "Ha estat una Setmana Santa amb ocupacions molt importants", afegeix el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra.

Per contra, el sector de l'hostaleria es mostra moderadament optimista i alerta que aquests dies només s'han ofert un 80% de les places hoteleres i que demà, "la majoria tornaran a tancar". "Estem contents però tampoc és per llençar campanes al vol", afirma el president de la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero.

Més "repartit" i "escalonat"

Torrent remarca que la Setmana Santa de l'any passat ja va ser molt bona perquè va ser la prèvia a una nova onada de restriccions i la gent va sortir "en massa", però que aquesta s'han pogut "organitzar" i "repartir" millor. "Les arribades han estat més escalonades i, algunes, fins i tot una mica més llargues perquè hi ha client estranger que ha pogut venir", afegeix Torrent.

En dades absolutes, la presidenta de l'ATA creu que l'abril es tancarà amb millors números que l'any passat en conjunt i que "si no hi ha cap contratemps gros", "sí que serà una bona temporada perquè portem molts mesos amb reserves anticipades i d'estades llargues". "També recuperem el client internacional i europeu i, tot i que el de proximitat aquest any començarà a sortir fora, la Costa Brava i les comarques gironines tindran demanda", assegura Torrent.

En el mateix sentit, el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra l'ha qualificat de "gran Setmana Santa" amb ocupacions molt altes i amb un temps que "ha acompanyat". Pel que fa als perfils, Gotanegra diu que el client majoritari d'aquests dies ha estat "català". Malgrat l'optimisme, però, afirma que caldrà esperar a fer previsions de cares a la temporada d'estiu a finals de mes.

Per la seva banda, la gerent de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, Judit Lloberol, diu que les expectatives s'han complert. "Hi ha hagut moltes reserves d'última hora i amb comptagotes però el resultat ha estat molt positiu. Hi ha establiments que han fet un 100% durant els dies de cap de setmana més forts, tant en allotjament com en restauració", remarca.

L'hostaleria, moderadament optimista

En contrapunt el posa el president de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, Antoni Escudero, que remarca que no són dades per "llençar campanes al vol" i que no són "determinants" per saber el que passarà els mesos de juliol, agost i setembre. "No ha anat malament i estem contents però cal tenir en compte que només hem ofert el 80% de les places hoteleres i d'aquestes, l'ocupació mitjana ha estat del 70% i de 2 o 3 dies màxim d'estada", assegura Escudero.

En aquest sentit, creu que s'estan generant un "estat d'optimisme fictici entorn de la cultura de l'oci i demà vindrà la crua realitat". I és que, segons Escudero, a partir de dimarts molts dels establiments que aquests dies han obert portes, tornaran a baixar la persiana.