L'escola afectada pel desfalc de 66.000 euros es queda sense AMPA fins el proper curs

El Consell Comarcal del Baix Empordà es farà càrrec des d'aquest dilluns del servei de menjador

L'escola Pedralta de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà) es queda sense AMPA i no hi haurà nova junta fins al proper curs escolar quan un grup de pares agafi el relleu. Els deu membres de l'associació van formalitzar aquest divendres la seva dimissió en bloc després de descobrir un desfalc de 66.000 euros al menjador. La polèmica va començar quan l'actual entitat va denunciar a tres membres de l'anterior junta i a la coordinadora del menjador per haver contractat menys menús dels que pagaven els pares. La reunió va finalitzar sense l'aparició d'una nova AMPA ni una gestora alternativa i, per tant, l'actual junta ha decidit que es mantindran com a gestors per fer la liquidació total de l'associació.

Ara fa dues setmanes, els membres de l'actual junta de l'AMPA van explicar durant una roda de premsa que tenien previst dimitir en bloc durant l'assemblea extraordinària de l'1 de març. El motiu eren els diversos conflictes que s'havien viscut en els últims mesos dins l'escola. En principi, tots els problemes van començar quan l'última junta va guanyar les eleccions i es van confirmar les seves sospites sobre la manca de menús al menjador i el desviament de diners. Després d'investigar els comptes dels darrers quatre anys l'AMPA va descobrir que s'havien deixat de demanar i servir 18.000 menús que els pares havien pagat. Una xifra que pujava fins als 66.000 euros, uns diners que s'havien utilitzat per sufragar el sou de la coordinadora del menjador i el de les altres monitores del servei.

Després que la pròpia coordinadora i les monitores confirmessin aquests fets, l'AMPA va presentar una denúncia contra la coordinadora ( a la qual van acomiadar) i a tres membres de l'anterior junta que coneixien els fets i no havien fet res per aturar-ho. Això va destapar la caixa dels trons fins al punt que l'actual junta va haver de readmetre-la coordinadora.

Davant de tots aquests conflictes, els membres de l'associació de mares i pares d'alumnes van expressar que estaven "cremats i cansats" i que jo no podien continuar amb la seva tasca. Es va proposar una assemblea extraordinària per formalitzar la dimissió en bloc de la junta i la possibilitat de trobar alguna alternativa. Unes 110 persones van assistir a la reunió, que va ser a porta tancada, que es va allargar durant hores i on es van viure diversos moments de tensió.

Segons l'ara fa poc vicepresident de l'AMPA, Toni Torres, ningú va voler crear una nova AMPA ni fer-se gestora per tractar la liquidació de la associació. "Davant d'això l'única solució és que nosaltres mateixos, els membres que formaven part de l'AMPA, ens féssim càrrecs com a gestors de l'entitat només per fer la dissolució de l'associació i tractar els serrells de la gestió del menjador o activitats extraescolars", ha assegurat.

D'altra banda, es va confirmar que el Consell Comarcal s'encarregaria del servei del menjador a partir d'aquest dilluns. D'aquesta manera, es va contradir els rumors negatius que havien començat a circular el dijous al matí. "No sabem quan tardarem a fer la dimissió però està clar que un cop liquidada la associació no hi haurà una AMPA com a tal fins el proper curs escolar", ha conclòs Torres.