La Molina viatja al passat i celebra el 75è aniversari del primer telecadira de l'Estat

L'estació commemora així l'efemèride en un acte que ja va repetir el 2018

L'estació d'esquí de la Molina (Cerdanya) commemora aquest dissabte el 75è aniversari del primer telecadira de l'Estat. Ho fa amb una festa on desenes d'amants d'aquest esport s'han vestit d'època i han baixat per la pista Llarga. Una festa que ha homenatjat el Telecadira Turó de la Perdiu, que va suposar un abans i un després en el transport per cable a les estacions.

Aquest tipus d'acte no és el primer que es fa a la Molina. El 2018 l'estació ja va celebrar els tres quarts de segle del primer remuntador de l'estat espanyol que entrava en funcionament. L'equipament va suposar un important avenç per a la Molina, ja que apropava les persones usuàries a un dels punts més alts de l’estació sense necessitat d’agafar el teleesquí.

El punt de partida es trobava a la zona del 'Bar Bona Sort', un punt de restauració molt concorregut i apreciat pels esquiadors, a la cota 1.436 m i arribava fins al Turó de la Perdiu, zona on s’estava treballant per habilitar noves pistes d’esquí. Aquest remuntador, que es va batejar amb el nom de la muntanya Turó de la Perdiu, de 1.733 metres, va facilitar l’accés a les pistes Standard, Trencacames, Costa Rasa i Pista Llarga, on s'ha fet la baixada aquest dissabte.

La instal·lació, que comptava amb 140 cadires monoplaça, va ser producte de l’enginyer suís Karl Weisse, que tres anys abans també havia fet l’obra del remuntador de Fontcanaleta, el primer a Espanya. Per a la seva construcció, es va inspirar en l’aeri de Sun Walley dels Estats Units, ja que l’havia vist en una pel·lícula. El 21 de desembre de l’any 1995, aquesta instal·lació es va tancar al públic per donar pas a infraestructures més modernitzades.

Un orgull

El director de la Molina, Xavi Perpinyà, destaca que l'estació sempre s'ha caracteritzat per "un estil innovador" i és "capdavantera" emn aquest usentit. "Estem molt orgullosos de ser el que som i també ens ha caracteritzat ser sempre líders en competicions i això aporta valor a l'esquí, indubtablement", ha remarcat.