Puig supedita el debat del fracking en base al nombre d'hidrocarburs disponible

El conseller recorda que la Generalitat ha autoritzat prospeccions però que les competències per decidir sobre les extraccions són de l'Estat

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha demanat públicament que no s'obri cap debat al voltant del fracking fins que no es determini si el subsòl català reuneix les condicions perquè es pugui utilitzar aquesta tècnica d'extracció d'hidrocarburs. El conseller ha recordat durant el Ple del Parlament d'aquest dimecres que l'únic que ha fet la Generalitat fins el moment és autoritzar la prospecció del subsòl perquè empreses interessades puguin determinar si es reuneixen les característiques pel fracking.

A més, ha explicat que en cap cas seria la Generalitat qui decidiria sobre les extraccions, perquè la competència és de l'Estat. El conseller s'ha compromès, a més, a obrir un debat polític i social "previ" a cap autorització a l'extracció d'hidrocarburs amb la tècnica del fracking, "encara que les competències les té Madrid".

Precisament a principis del mes de febrer, tot els grups parlamentaris amb l'excepció de CiU i ERC van signar un document en què s'insta el Govern a suspendre les llicències per a la pràctica del fracking a tot el territori català.

De la seva banda, Teredo Oils, l'empresa que té la llicència per fer les prospeccions a la Garrotxa, ha anunciat que té previst començar a perforar a la recerca d'hidrocarburs abans de l'estiu.