La Generalitat estudiarà els camps electromagnètics de les antenes de telefonia mòbil

Els resultats es podran consultar a través d'Internet

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat un projecte, juntament amb els ajuntament de Catalunya, per tal de conèixer amb detall els nivells dels camps electromagnètics existents al territori, dins del marc del projecte LIFE de Governança Radioelèctrica i cofinançat al 50% per la Unió Europea.

De moment, la Generalitat ha cedit més de la meitat dels equips portàtils de mesura de propietat del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació als ajuntaments de les capitals de comarca perquè puguin mesurar els nivells de camp electromagnètic existents com ara habitatges propers a instal·lacions de radiocomunicació, terrasses públiques, escoles, hospitals i altres zones de massiva concurrència.

Un cop obtingudes les mesures, els ciutadans podran consultar les dades a través d’un sistema d’informació geogràfica. Amb aquest projecte tenen previst ampliar el radi d’acció cedint els equips a altres ajuntaments més petits. A més, la Generalitat augmentarà amb 100 equips més, la xarxa d’equips fixes de mesura dels camps electromagnètics generats per  instal·lacions de telefonia mòbil (actualment compten amb 234).

Gràcies aquesta iniciativa impulsada per la Generalitat, els ciutadans podran disposar públicament de dades reals a l’interior d’edificis i zones públiques de Catalunya. La Direcció General de Qualitat Ambiental vol augmentar aquestes mesures establint una  sèrie de punts que, amb caràcter fix  i de manera continuada, puguin donar informació de l’evolució dels camps electromagnètics en determinades zones representatives.

Els resultats dels valors mesurats, que  són útils per quantificar els nivells de camp electromagnètic ens els punts de màxima radiació, es poden consultar al web de la Generalitat.