Les temperatures es desplomen sota zero

Destaquen els -8ºC de Vilobí d'Onyar (Selva) i els -6ºC de Castell d'Aro (Baix Empordà)

Les temperatures s'han desplomat aquesta matinada a bona part de Catalunya, especialment al nord-est del país i en el llocs on ha deixat de bufar el fort vent de gregal. Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), destaquen registres com els -8,4ºC de Vilobí d'Onyar (Selva), els -8,1ºC de Perafita (Osona), els -7,5ºC de la Quar (Berguedà), els -7ºC de Vilablareix (Gironès), els -6,1ºC de Castell d'Aro (Baix Empordà), els -5,4ºC de Banyoles o els -5ºC de Malgrat de Mar (Maresme).

A les cotes més altes del Pirineu, les temperatures s'han mogut entre els -14ºC i els -18ºC. A Ponent i la Catalunya central, el vent persistent i els núvols han impedit que les mínimes baixessin dels -6ºC.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activat la prealerta del Neucat davant la previsió de nevades a la Val d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça que poden deixar més de 5 centímetres per sobre dels 600 metres. Paral·lelament, també hi ha en prealerta el Procicat per fort vent amb ràfegues que poden superar els 90 km/h a l'Alt Empordà i l'Inuncat per onades superiors als 2,5 metres d'alçada (maregassa) a la Costa Brava nord (Alt i Baix Empordà).