Els tres grups que encapçalen la moció de censura a Sant Feliu ja s'han repartit el cartipàs municipal

CiU es queda urbanisme, TSF Hisenda i Luque coordinarà emergències

Legal i legítim. El líder de Tots per Sant Feliu que es convertirà en alcalde després de la moció, Carles Motas, i el líder de CiU a la població, Miquel Lobato, han respost a les crítiques de l'actual alcalde, el socialista Pere Albó, i afirmen que 'si fos un bon advocat, repassaria les lleis i veuria que estem emparats per la legalitat'. 'No hi ha cap regidor trànsfuga, no hi ha cap nit de vidres trencats, és un pacte entre una majoria estable', ha afirmat Lobato que critica el 'joc brut' d'Albó.

Amb xifres sobre la taula, els grups municipals que han entrat la moció han avalat aquesta 'legitimitat'. Onze regidors de TSF, CiU i Amics vers els deu del PSC, ERC i ICV o, el que és el mateix, els 4.207 vots a les urnes en les darreres eleccions municipals del futur equip de govern davant els 3.878 que apleguen els actuals socis de govern. 'La consulta popular es va fer amb les eleccions i d'aquí catorze mesos n'hi haurà una altra, no cal desviar l'atenció', ha afirmat Miquel Lobato.

Carles Motas ha defensat el fet de sortir de l'equip de govern i d'aliar-se amb CiU i Amics per formar un nou govern municipal. Segons Motas, la gestió de l'equip d'Albó està lluny de les necessitats reals de la població i han creat 'cortijos' de poder per 'aferrar-se a la cadira'. Per aquest motiu, exposa que el nou projecte que presenten es basarà en la transversalitat entre àrees i en la col·laboració entre partits polítics.

El líder de TSF ha explicat que ja han començat a perfilar el cartipàs del nou equip de govern que ha de sorgir després del ple del 12 d'abril on es votarà la moció de censura. Miquel Lobato es quedarà l'àrea d'Urbanisme i també serà el portaveu del govern. TSF continuarà gestionant l'àrea d'Hisenda amb Pere Ararà al capdavant, tal com feia abans de sortir del govern. L'empresari i líder d'Amics Pere Luque serà el responsable de la brigada municipal i coordinarà una àrea de nova creació d'emergències.

Motas ha criticat que l'actual alcalde Pere Albó es dediqui a 'maltractar' i 'desprestigiar' el regidor d'Amics quan, segons Motas, ha passat 'la mà per la cara' a qualsevol regidor del consistori en la gestió de la nevada. De fet, Motas ha explicat que el fet que Luque s'encarregui de coordinar l'àrea d'emergències i Protecció Civil ha estat una petició 'expressa' tant de TSF com de CiU.

Una altra de les feines que tindrà per davant el nou govern serà modificar els pressupostos. Lobato ha explicat que la proposta de l'actual govern va passar per comissió dimarts –l'endemà de la nevada- i va passar per aprovació del ple dijous. 'No hi havia ni llum i molts regidors no hi eren', ha criticat Lobato que assegura que aquest pressupost s'haurà de refer perquè no és realista. 'Sembla que els haguessin fet sense llum', ha criticat Lobato.