Pastor a Vila: 'en carreteres tenim molta feina per endavant estimat conseller'

La ministra de Foment afirma que es mantenen les converses amb Abertis per desviar els camions de la N-II cap a l'AP7

En el transcurs de la intervenció de la ministra de Foment, Ana Pastor en els ''Esmorzars CEDE'', la titular s'ha referit a les inversions en carreteres, amb una menció especial a la N-II al seu pas per Girona. A l'arribar aquest punt del discurs, la ministra s'ha dirigit al conseller Santi Vila per dir-li que ''en carreteres tenim molta feina per endavant estimat conseller'' perquè la situació actual ''em preocupa molt''.

Tot i això, la ministra no ha aportat novetats en relació amb el calendari i ha reiterat que s'està en converses amb Abertis, la concessionària de l'AP7, per arribar a un acord de compensació per la desviació a l'autopista dels camions que actualment passen per la nacional. En el torn de preguntes no han faltat les que es referien a l'estat actual de l'N-II i el pas de camions, especialment pel tram nord de Girona fins a la frontera. La ministra ha reconegut que en aquest moment el Ministeri manté converses amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i amb Abertis, empresa concessionària de l'AP7.

Ana Pastor ha mantingut el calendari que ja va anunciar setmanes enrere i que fixava una solució amb la concessionària a primers del mes d'abril per permetre el pas de camions per l'autopista i evitar el seu pas per l'N-II. Per a la ministra aquesta és una solució provisional i ha reiterat la seva intenció de desdoblar la carretera per convertir-la en una autovia.

La ministra ha recordat l'escenari de restriccions pressupostàries i tot i això ha dit que l'N-II de Girona, conjuntament amb altres projectes d'altres indrets de l'Estat, és una de les prioritats en el pla d'inversions del Ministeri, sempre en base a projectes ''realistes'' i sempre amb pressupostos adequats.

La titular de Foment ha reconegut que li ''preocupava molt'' l'estat actual d'aquesta carretera perquè és una via amb ''molts problemes'' per la densitat de trànsit que ha de suportar diàriament.

En relació amb projectes concrets, la ministra ha dit que es mantindran les obres d'arranjament del tram de l'N-II entre Tordera i Maçanet i que també continuarà l'execució d'obres dels trams de l'autovia entre Maçanet i Caldes de Malavella (La Selva).

La ministra ha anunciat la licitació aquest any 2013 del tram de la carretera entre Maçanet i Sils i també ha dit que es finalitzaran, sense donar data, els enllaços de l'AP7 de Fornells, Sant Gregori i Vilademuls (Pla de l'Estany) per fer possible una circumval·lació de Girona lliure de peatge.