Banyoles organitza una jornada per donar a conèixer els cicles formatius

Es farà el dimecres 22 de març al pavelló de La Farga

L’Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) ha organitzat una jornada per donar a conèixer els cicles formatius que ofereixen els centres d’educació secundària de la ciutat. La primera edició d’aquesta proposta, que es farà el dimecres 22 de març al pavelló de La Farga, estarà oberta tant a joves, com a les seves famílies i a empreses de Banyoles i comarca.

Aquesta iniciativa té el doble objectiu de fer difusió de l’oferta formativa de cicles formatius a Banyoles i convertir-se també en un punt de trobada entre l’àmbit educatiu i l’empresarial. La regidora d’Educació, Ester Busquets, ha explicat que “amb aquesta jornada volem reforçar i potenciar una activitat que ja es feia des dels propis centres per donar a conèixer els cicles formatius tant als joves com a les seves famílies com també al mateix empresariat de la comarca i establir sinèrgies entre l’àmbit educatiu i l’empresarial”.

La jornada s’iniciarà a les 9 del matí i s’allargarà fins al vespre. La primera part del dia estarà més focalitzada als joves estudiants que podran recórrer els estands dels diferents cicles formatius que s’ofereixen als centres d’educació secundària de Banyoles per conèixer els diferents estudis i les sortides professionals. A més, se’ls oferiran tastets d’experiències dels diferents cicles.

A banda dels estands dels diferents cicles formatius de grau mig, també hi haurà estands de diferents serveis municipals com l’Oficina Jove, el Servei d’Ocupació Municipal o el mateix servei d’Educació, així com del Centre de Formació d’Adults.

A partir de les 6 de la tarda, la jornada s’oferirà també a les empreses amb una presentació dels cicles formatius i de la Formació Professional Dual. La xerrada comptarà amb la participació del coordinador territorial de Formació Professional del departament d’Educació a Girona, Ivan Ricart.

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, ha volgut fer “una crida a les empreses perquè participin a la jornada tant perquè coneguin l’oferta formativa que s’ofereix com perquè puguin donar a conèixer les seves necessitats formatives”.

Els INS Pla de l’Estany, Pere Alsius i Josep Brugulat de Banyoles ofereixen actualment nou cicles formatius de grau mig: Sistemes Microinformàtics i Xarxes; Atenció a persones en situació de dependència; Guia en el medi natural i de temps de lleure; Ensenyaments Esportius- especialitat futbol; Ensenyaments Esportius-Salvament i socorrisme; Gestió Administrativa; Fusteria i moble; Instal·lació i moblament; i Manteniment electromecànic.

La jornada està organitzada per l’Ajuntament de Banyoles, els Serveis Educatius del Pla de l’Estany, l’Oficina de Jove del Pla de l’Estany, els instituts Josep Brugulat, Pla de l’Estany i Pere Alsius i el Centre de Formació d’Adults.