Membres de l'Agència Tributària escorcollen dos organismes de la Diputació de Girona

Han registrat l'organisme autònom de gestió de tributs i el patronat de turisme

Membres de l'Agència Tributària estan escorcollant aquest dijous dos organismes de la Diputació de Girona en una operació de l'Agència Tributària. Es tracta de Xaloc, un organisme autònom que s'encarrega de gestionar els tributs dels ajuntaments que els ho deleguen, i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

De moment, es desconeixen els motius d'aquests registres. Agents judicials han entrat amb caixes a les dependències d'aquests organismes, que es troben al carrer Sant Francesc de la capital del Gironès. A més, també s'està registrant el Consell Comarcal de la Selva.

L'operació, que porta un jutjat d'instrucció, està sota secret de sumari. Aquest dijous al matí, un jutjat d'instrucció ha notificat al president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, que membres de l'Agència Tributària procedirien al registre de les dependències de Xaloc a partir d'unes diligències prèvies a una denúncia.

La vicepresidenta del Xaloc i alcaldessa de Figueres, Marta Felip, s'ha acostat a les dependències de l'organisme autònom per conèixer què estava passant però els agents li han denegat l'accés. Felip ha explicat que no tenen més informació que l'ordre de registre i que li han comunicat que s'emmarca en una operació de major abast i que es troba sota secret de sumari.

"He vingut a esbrinar què passa i no em deixen passar", ha declarat Felip, que ha afegit que ni a ella "com a vicepresidenta" li volen explicar els motius del registre.



Vídeo: ACN

 
Detencions

El Servei de Vigilància Duanera ha detingut l'alcalde de Sant Hilari Sacalm i president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, en el marc de l'operació que agents de l'Agència Tributària ha posat en marxa aquest dijous. En aquest operatiu, agents judicials han registrat l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, on han revisat alguns expedients, i també escorcollen el Consell Comarcal de la Selva, on han tancat a tots els treballadors a la sala de plens.


Membres de Duanes carregant caixes de Xaloc dins els vehicles