Flors preservades i espècies que necessiten poc reg, protagonistes del 69è Girona Temps de Flors

La mostra, que tindrà 137 muntatges repartits en 109 espais, avança l'hora d'obertura

La 69a edició del 'Girona, Temps de Flors' ha buscat fórmules per reduir l'ús d'aigua arran de la sequera. Geis ha afirmat que fa mesos que treballen plantejant-se diversos escenaris i apostant per la innovació i la imaginació per garantir que una mostra important per a la ciutat, que l'any passat va rebre més de 360.000 visitants i va generar un impacte de 10,5 MEUR, es pugui tornar a fer. I així serà.

De l'11 al 19 de maig, Girona s'engalana amb flors i hi haurà un total de 137 muntatges repartits per 109 espais de la ciutat. Això sí, les plantes que es podran veure aquest any seran d'espècies autòctones o que necessitin poc reg i, als grans espais exteriors, prioritzaran l'ús de flors seques i preservades.

La vicealcaldessa ha remarcat que ja fa dos mesos que estan recollint aigua de pluja en dipòsits amb l'objectiu d'utilitzar-la per regar. Un reg que, segons ha explicat, només es farà el primer dia, un cop tots els muntatges estiguin fets. La darrera de Temps de Flors va utilitzar 16 metres cúbics d'aigua: "No sabem quanta aigua farem servir aquest any, però segur que en serà molta menys". Perquè les flors i plantes puguin resistir millor el pas dels dies, han apostat per un tipus d'esponja que preserva millor la humitat.

Aquest any, hi haurà nous espais com el pati gòtic de la casa Solterra, el camí de la reina Ermessenda, les voltes de la Rambla al carrer de l'Argenteria, el jardí del Casino de Girona i la Casa de les Arts de Mas Ramada. Respecte a les últimes edicions, reobren indrets com la Casa Cúndaro, la Torre Gironella, el Palau de Caramany i l'església de Sant Martí Sacosta.

En relació amb l'horari també hi ha canvis. Segons ha explicat Geis, per adaptar-se millor als hàbits dels visitants. Així, Temps de Flors obrirà abans, a les 9.30 hores del matí, i tancarà també abans, a les nou del vespre. Mantenen com a excepcions el dimecres i els dos dissabtes quan el tancament serà a mitjanit.

Tant Geis com la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, han posat el focus en la importància que té la mostra per a la ciutat i per al conjunt de la demarcació, tant per l'impacte econòmic que genera com per l'aposta per atraure un perfil de visitant interessat en l'art, la cultura i la creativitat.

Per evitar aglomeracions i controlar l'accés, Temps de Flors manté els punts d'accés i de sortida de les visites al centre i el Barri Vell. Enguany n'hi haurà dotze. També hi haurà dos circuits accessibles dissenyats per a persones amb mobilitat reduïda.