Olot comença un projecte per fomentar el benestar emocional a través de l'escriptura

La iniciativa està impulsada pels serveis d'atenció primària i recopilaran els relats dels usuaris en un llibre

Els serveis d'atenció primària d'Olot (Garrotxa) han engegat el projecte Relat-AP, enfocat a fomentar el benestar emocional a partir de l'escriptura. La idea és que els usuaris que participen en activitats de grup organitzades pels referents de benestar emocional del CAP poden expressar les seves emocions a través de relats.

La iniciativa va començar a finals de març i els participants poden escriure el relat mentre participen en les activitats o fer-lo quan s'acabin i lliurar-los al CAP. A partir d'aquí, els referents recopilaran tots aquests relats en un llibre per tal que els futurs participants dels grups comunitaris puguin ajudar-se emocionalment a través de la ficció.

El projecte Relat-AP està pensat perquè les persones que participen en els grups comunitaris que organitza l'Equip d'Atenció Primària (EAP) d'Olot transmetin les seves emocions a partir de la ficció.

Avui dia hi ha grups sobre la fibromiàlgia, la gestió emocional, el dol o la deshabituació tabàquica. Per aquells usuaris que hagin decidit participar en el projecte, se'ls lliura una carpeta, fulls, un bolígraf, un document d'autorització per publicar el relat i una enquesta de satisfacció.

A més, els participants fan un taller d'escriptura creativa en col·laboració amb la biblioteca Marià Vayreda d'Olot. El taller compta amb dues sessions dirigides per Jenni Rodà, una escriptora i correctora garrotxina. En aquestes dues sessions s'explicarà algunes eines per ordenar les idees i construir el relat. La primera d'elles servirà per donar pautes de com transformar emocions en paraules i la segona serà sobre la redacció d'un relat d'acord amb les tècniques apreses.

Els participants del projecte Relat-AP podran escriure el seu relat mentre participen en les activitats o, si ho prefereixen, una vegada les hagin acabat podran redactar el text i presentar-lo al CAP.

A continuació, els referents de benestar emocional de l'EAP d'Olot recopilaran tots els relats escrits i els publicaran en un llibre. La idea és que a través d'aquestes històries d'usuaris, futurs participants dels grups comunitaris del CAP d'Olot puguin llegir els relats i que els ajudin emocionalment.