Detingut l'alcalde de Sant Hilari Sacalm per presumpta vinculació a una trama de suborn

Hi ha tres detinguts més a Catalunya, dos empresaris i un càrrec públic no polític

El Servei de Vigilància Duanera ha detingut aquest dijous l'alcalde de Sant Hilari Sacalm i president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, per la seva presumpta vinculació a una trama de suborn per l'adjudicació de serveis públics. La detenció ha estat ordenada per la jutgessa de Lugo que es fa càrrec d'una operació derivada del cas Pokémon, anomenada Manga, i hi ha tres detinguts més a Catalunya, segons han explicat fonts de la investigació. Es tracta de dos empresaris d'una mateixa empresa i un càrrec públic no polític.

Aquest dijous s'han registrat l'Ajuntament de Sant Hilari, el consell comarcal i dos organismes de la Diputació de Girona. La detenció de Fauria s'emmarca en una operació derivada del cas Pokémon, anomenada Manga, que instrueix una jutgessa de Lugo, que ha decret secret de sumari. Fonts de la investigació han explicat que la detenció de l'alcalde de Sant Hilari Sacalm es produeix per la seva presumpte vinculació a una trama de suborn entre polítics i empresaris per a l'adjudicació de serveis públics.

La jutgessa de Lugo ha ordenat més detencions aquest dijous i se n'han efectuat tres més a Catalunya. Es tracta de dos empresaris que formen part d'una mateixa empresa i un càrrec públic no polític. A més, també s'han fet altres detencions a Galícia i Astúries.

En el registre de l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, els agents judicials han revisat alguns expedients. També s'ha escorcollat el Consell Comarcal de la Selva, on s'ha tancat a tots els treballadors a la sala de plens i se'ls ha anat deixant sortir per grups.

Agents del Servei de Vigilància Duanera també han practicat dos registres més en dos organismes de la Diputació de Girona. Un d'ells és el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que ha començat a les vuit del matí, on també s'ha tancat els treballadors en una sala i els agents han fet una còpia del disc dur. L'altre registre ha tingut lloc a l'organisme autònom Xaloc, que s'ocupa de la gestió de tributs d'aquells municipis que ho deleguen.