Promoció Econòmica de Palafrugell enregistra els Jardins de Cap Roig a vista de dron

L'objectiu és actualitzar les imatges per promocionar turísticament el municipi

L’Institut de Promoció Econòmica i la Policia Local de Palafrugell (Baix Empordà), el passat dissabte 12 de febrer, van realitzar la supervisió de la gravació d’imatges aèries sobre l’espai dels Jardins de Cap Roig, dins d’un projecte de filmació recreativa del municipi amb dron, amb l’objectiu de promocionar el destí a nivell turístic, gràcies al seu gran interès paisatgístic i patrimonial.

Aquestes imatges de gran qualitat serviran principalment per actualitzar el banc d’imatges turístiques del municipi i promocionar-lo a través de xarxes socials (@VisitaPalafrugell) i del web oficial.

Per tal d’enregistrar les imatges en dron dels Jardins de Cap Roig es va necessitar un permís especial concedit des de la Generalitat de Catalunya (ZEC, ZEPA). Cal destacar que la utilització d’aquests aparells en espais naturals protegits o d’interès natural està molt restringit i controlat. Així, és la primera vegada a la història que un dron pot sobrevolar aquest espai i que compta amb un permís i una autorització expressa per fer-ho.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural és el que aprova aquest tipus de permisos, els quals son molt limitats, per tal que el vol dels drons no provoquin molèsties i pertorbacions a les espècies protegides i amenaçades ni danys als hàbitats d’interès natural existents en l’espai. La molèstia que s’identifica com a més habitual associada a l’ús de drons és sobre la fauna.

View this post on Instagram

A post shared by Visita Palafrugell (@visitapalafrugell)

Aprofitant que la Policia Local ha creat recentment una nova Unitat de Drons amb agents formats en aquesta matèria, va ser l’encarregada de comprovar i supervisar que els pilots que participaven en aquesta gravació disposessin de tots els permisos administratius i les corresponents llicències per poder dur a terme l’activitat, al igual que adoptessin les mesures i precaucions ambientals i de seguretat.

Paral·lelament, la Policia Local de Palafrugell ha iniciat una campanya de control d’utilització i enregistrament d’imatges de drons al municipi per tal de vetllar pel bon compliment de les normatives vigents i la seguretat de la ciutadania.