Crema en un garatge una de les carrosses de la comparsa del Carnaval de Roses

Una persona es fractura el genoll quan intentava escapar de les flames

Una de les carrosses participants a la rua del Carnaval de Roses (Alt Empordà) s'ha incendiat aquest dissabte al vespre, segons han informat els Bombers de la Generalitat. Els fets van passar cap a tres quarts de deu de la nit, en un garatge que no té cap habitatge a sobre ubicat al carrer Montserrat número 41.

Per circumstàncies que s'estan investigant, es va calar foc a la carrossa, i una de les persones que hi estaven a sobre va saltar, amb tant mala sort que es va fracturar en un genoll i va haver de ser traslladat a l'Hospital de Figueres, on també va ser atesa d'una lleu intoxicació per fum. En l'extinció de l'incendi van participar cinc dotacions dels Bombers.

D'altra banda, una persona ha resultat intoxicada lleu aquesta passada nit quan ha cremat roba i un moble de l'habitació del pis on estava, a la Llagosta (Vallès Oriental). Dues dotacions dels Bombers van treballar en l'extinció del foc. La persona intoxicada va ser atesa 'in situ' pel Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i no va ser necessari traslladar-la a cap centre sanitari.

Menys abús d'alcohol

L'Ajuntament de Roses (Alt Empordà) ha endegat enguany una campanya de sensibilització a cada institut per evitar que els joves beguin més del compte durant aquest cap de setmana. L'alcalde del municipi, Carles Páramo, ha assegurat que la campanya ha estat un "èxit rotund" perquè des del Centre d'Atenció Primària (CAP) han atès prop d'un 80% menys de casos provocats per l'abús d'alcohol.

Segons Páramo, la mitjana d'atencions dels darrers anys era d'un centenar i durant aquest Carnaval s'han reduït fins a la vintena. "Estem molt contents, és fantàstic", ha afirmat el batlle.

La campanya de sensibilització s'ha adreçat a joves, pares i també a les colles que participen a la rua de Carnaval. L'alcalde ha detallat que un dels canvis que han notat és que les colles que abans duien alcohol a les carrosses i el repartien, aquest any ja no ho han fet. "Han substituït la cervesa per piruletes o caramels, s'han implicat en molt en tenir un carnaval més sa però igual de divertit", ha explicat l'alcalde.
  • L'alcalde de Roses explica que l'incendi es va iniciar per la guspira d'una serra radial