Banyoles anuncia el nou recorregut de la cavalcada dels Reis d'Orient

Començarà a les 6 de la tarda al camp de futbol vell

Banyoles (Pla de l'Estany) recuperarà aquest proper dimecres al vespre la Cavalcada dels Reis d’Orient amb diferents novetats, després que l’any passat no es pogués fer per la pandèmia. La cavalcada estrenarà recorregut i es farà seguint les recomanacions de seguretat i prevenció per la covid- 19.

Com a novetat, els Reis d’Orient no arribaran a Banyoles per l’estany com en els darrers anys, sinó que ho faran al camp de futbol vell on els més petits podran donar-los la benvinguda amb un espectacle inaugural que protagonitzaran els patges MEC, PUF, MUSSI, XUM i LUP. Serà en aquest moment quan els nens i nenes de Banyoles hauran de portar la carta que els han enviat els Reis i que han pogut recuperar en els darrers dies amb les peces que han trobat als comerços i establiments de restauració de la ciutat.

El regidor de Festes, Miquel Cuenca, ha explicat que “estem molt contents de recuperar la Cavalcada, però també d’integrar-hi en versió reduïda l’espectacle de benvinguda que vam estrenar l’any passat amb tant d’èxit i que és una reivindicació de la vitalitat teatral i musical banyolina”.

L’accés al camp de futbol serà lliure amb dues entrades habilitades, mentre que la sortida del camp de futbol vell es farà de manera esglaonada per evitar aglomeracions. Un cop el públic hagi sortit del camp de futbol, està previst que la comitiva reial se situï al punt de partida del recorregut perquè Melcior, Gaspar i Baltasar donin inici a la cavalcada reial.

Com a novetat d’aquest any, serà el rei Baltasar qui encapçalarà la comitiva reial i, també per primera vegada, no es pintarà a les persones que hi participin ni se’ls separarà pel color de la pell. A més, totes les persones que hi col·laboraran són veïns i veïnes de Banyoles que han estat designades pels Reis d’Orient a través d’unes cartes que han rebut de forma personalitzada.

La cavalcada començarà a la cruïlla entre els carrers Llibertat i Canat, continuarà pels carrers Canat, Sant Martirià i de la Canal fins arribar a la plaça dels Turers. Seguirà pel carrer Dr. Hysern i el Passeig de la Indústria, el carrer Àngel Guimerà i la Plaça Major, on no es farà la xocolatada popular que estava prevista; continuarà pels carrers Major i Pia Almoina per arribar al parc de la Muralla on aquest any està previst que acabi la cavalcada i no a l’Ajuntament com en els darrers anys.

Com a novetat, en aquest espai hi haurà també un espectacle final on a més dels discursos dels Reis d’Orient i de l’alcalde, els patges MEC, PUF, MUSSI, XUM i LUP tindran protagonisme.