El rector de la UdG aposta per una universitat ''inclusiva'' vol fomentar la recerca

Quim Salvi pren possessió com a rector

Quim Salvi torna a ser rector de la Universitat de Girona (UdG) de forma oficial després que aquest dimarts a la tarda s'hagi celebrat l'acte de presa de possessió del càrrec. La cerimònia ha arrencat amb la intervenció de la presidenta del Consell Social, Rosa Núria Aleixandre, i després Salvi ha signat el document de presa de possessió. La consellera d'Universitats, Gemma Geis, ha penjat la medalla al nou rector i aquest ha fet un discurs.

En la seva intervenció, Salvi ha desgranat part del pla de govern que preveu tirar endavant en aquest nou mandat. El rector ha assegurat que la prioritat seran les persones per aconseguir una universitat el màxim d'inclusiva i equitativa possible. En aquest sentit, Salvi ha garantit que la comunitat universitària avançarà unida "al ritme que avanci la persona més vulnerable", deixant clar que el compromís social serà un dels eixos prioritaris en les línies de treball.

Un dels principals projectes que impulsarà el rector de la UdG és el pla d'innovació docent UdG XXI o la introducció de noves polítiques per estimular la investigació i la recerca dins del centre.

A més, Salvi ha alertat que la UdG viurà una "transformació", igual que també la viurà la societat. Per això ha demanat la complicitat del "talent i la intel·ligència col·laborativa" de la universitat per afrontar els canvis "des de la comunitat".

Per últim, la consellera Gemma Geis ha tancat l'acte recordant que els nous pressupostos incrementaran un 14% les partides per a la recerca, l'augment més important fins ara.