Els teatres lamenten que la reducció de l'aforament al 70% és una ''notícia dura''

ADETCA demana ajuda per "rescabalar aquesta pèrdua d'ingressos tan importants"

La presidenta de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), Isabel Vidal, ha lamentat aquest dilluns que la reducció de l'aforament al 70% en el món cultural, anunciada pel Govern, és "una notícia dura" i que "no esperaven".

De fet, Vidal ha reconegut que abans que una reducció d'aforament esperaven la petició del certificat covid-19 perquè "dins els teatres es compleixen les mesures de seguretat amb la mascareta". Així mateix, Vida ha demanat ajuda a les administracions per "rescabalar aquesta pèrdua d'ingressos tan importants". El Govern ha anunciat mesures que vol aplicar com tancar l'oci nocturn i limitar l'aforament al 70% en gimnasos, cultura i comerç. Si el TSJC les aprova les mesures entraran en vigor la matinada de dijous a divendres.

Vidal ha manifestat que precisament els nadals és l'època de recaptació més gran als teatres. En aquest sentit, ha demanat ajuda al Departament de Cultura i a les administracions per "rescabalar aquesta pèrdua d'ingressos tan importants". "Seguirem treballant i ho hem de gestionar de la millor manera que puguem", ha afegit.

La presidenta d'ADETCA també ha assenyalat que són conscients que "altres activitats patiran restriccions més dures i que la situació és molt complicada i l'haurem de passar entre tots".