Llibertat amb càrrecs per al president del Club d'Hoquei de Lloret

El jutge també deixa lliures al pare de Petrov i la germana de l'arquitecta

L'operació Clotilde se salda d'aquesta manera amb tres persones a la presó i quatre persones en llibertat, però tots queden imputats de diversos delictes. Per al suposat cap de la màfia russa a Catalunya, Andrei Petrov, Velasco ha dictat presó sense fiança i li atribueix delictes de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals al sí d'organització criminal, falsedat mercantil i suborn.

El fet que Velasco li imputi el delicte de pertinença a organització criminal, segons fonts de l'Audiència Nacional, es deu precisament als seus vincles amb la màfia russa. Petrov hauria defraudat 56 milions d'euros a través d'un entramat d'empreses. A la seva declaració, Petrov ha admès davant el jutge que va pagar dos viatges de l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, a Moscou, un amb la seva família i un altre en motiu d'una fira turística.

Les altres dues persones que han anat a presó són el cunyat de Petrov, Konstantin Mischanin i l'arquitecta Pilar Gimeno -que s'ha negat a declarar- a qui imputa els delictes de blanqueig de capitals al sí d'organització criminal, falsedat i suborn.

Segons fonts de l'Audiència Nacional, el jutge considera que Konstantin Mischanin era la mà dreta de Petrov i l'encarregat de les seves activitats quan es trobava a l'estranger, mentre que Pilar Gimeno era la persona que suposadament hauria fet de mitjancera entre Petrov i l'Ajuntament.

Les quatre persones que queden en llibertat són el president del Club d'Hoquei Lloret de Mar, Joan Perarnau, que queda imputat amb un delicte de suborn i per a qui Velasco no dicta cap mesura cautelar, el pare de Petrov, Boris Petrov, que té prohibit sortir de l'Estat i està acusat blanqueig i falsedat, i la germana de l'arquitecta, Teresa Gimeno, que tampoc té cap mesura cautelar però està acusadda de blanqueig i falsedat.

Aquest dissabte Eloy Velasco ja va interrogar i va deixar en llibertat amb càrrecs la secretària d'Andrei Petrov, Jessica Oleguin, a qui va retirar el passaport i a qui sotmet a vigilància policial.

Les investigacions sobre Perarnau se centren en el patrocini de l'empresa de Petrov, DDC, sobre el club, i la coincidència amb l'adjudicació de les obres de la reconversió de l'antiga plaça de Braus en un centre comercial. Tot i que d'entrada havia de ser una zona esportiva, el consistori i DDC van arribar a un acord per reconvertir l'espai per a usos comercials. La decisió va ser criticada per l'oposició.

Les informacions periodístiques apunten a l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo -que no està imputat- que segons han publicat diversos mitjans hauria cobrat milers d'euros de Petrov a canvi d'un tracte de favor per part de l'Ajuntament. Crespo nega rotundament aquestes informacions i assegura que no ha rebut mai "ni un euro".