Rubi: 'És una victòria molt més important del que la gent es pugui pensar'

Per al tècnic blanc-i-vermell "el Girona ha merescut guanyar tot i haver fet un partit discret"

L'entrenador del Girona FC Joan Francesc Ferrer 'Rubi' ha comparegut en roda de premsa alleugerit després de la victòria frenètica dels seus homes davant el Guadalajara. Segons el tècnic blanc-i-vermell la d’avui ha estat “una victòria molt més important del que la gent es pugui pensar” per una sèrie de motius: “l’Eloi i en Richy han jugat els 90 minuts i en Txiki ha debutat. Aquesta victòria reactiva l’equip, fa que tothom se senti important i que vegi que pot entrar a l’onze inicial. A més, trenques una ratxa de quatre partits sense guanyar”.

Per a Rubi el Girona “no ha patit en defensa, però sí en atac”, ja que el problema principal ha estat “la falta d’encert, sobretot a la primera part”. “Tot i que han aconseguit fer-nos sentir incòmodes no han merescut la victòria perquè pràcticament no han xutat a porta”, ha admès el míster. Un Rubi que no comparteix ni de bon tros l’opinió de l’entrenador rival Carlos Terrazas, que en la seva compareixença prèvia ha reiterat una i altra vegada que el Guadalajara “ha portat la iniciativa, ha tingut el control del joc durant tot el partit però que en l’últim tram el partit s’ha enredat i ha caigut del costat del Girona”. Rubi ha apel·lat a les estadístiques de la televisió, que mostraven que els gironins han dominat la possessió de la pilota en un 57%, front el 43% del conjunt morat. “Crec que el Girona mereixia guanyar tot i havent fet un partit discret”, ha sentenciat.

“Txiki i Richy han estat correctes”

Les dues novetats en la línia defensiva del Girona han estat el debutant Txiki i Richy. El primer ha disputat el seu primer partit com a blanc-i-vermell ocupant la posición de lateral dret, que normalment ocupa Jose i que avui no ha jugat. Per altra banda, Richy ha estat qui ha substituït al sancionat Chus Herrero. Per a Rubi els dos “han estat correctes, perquè poden entrar certs dubtes mentals quan fa molt que no jugues i avui ho han fet bé”. Ha reconegut que a Richy l’ha vist “una mica cansat al final”, però que el partit d’avui “els donarà molta moral i reactivarà totes les posicions”.

“Crec molt en Ion Vélez”

Rubi ja ho ha dit en varies ocasions i avui ho ha tornat a repetir, aprofitant que el davanter basc ha sortit als últims minuts i que ha fallat un u contra u davant Razak: “Sens dubte compto amb l’Ion fins a final de temporada. Amb ell hi crec molt”. “El tema és que el ‘Toro’ (Acuña) i Benja dificulten que pugui entrar un altre jugador, i que els mitja puntes estan molt encertats i de moment no ens ha fet massa falta jugar amb dos puntes. Però si aquesta línia no acaba de tenir fluïdesa algun dia haurem de jugar amb dos davanters”, ha explicat. Defensa aferrissada de Vélez, avisant a l’opinió pública que no es pot jutjar “per 10 minuts i perquè ha fallat una ocasió en la que ha provat de marcar per sota les cames”. “Estic segur que si jugués dos o tres partits l’Ion agradaria”, ha arrodonit.

“No estem contents amb com està el camp”

Rubi ha avisat al club del mal estat del terreny de joc, principal detonant de la inseguretat a l’hora de treure la pilota jugada des del darrere: “No es pot culpar a ningú perquè sé que es fa tot el que es pot perquè el camp estigui en condicions. Potser és el temps o és el clima, però obliguem als jugadors a sortir amb la pilota i han d’estar pendents de si la pilota bota o no bota bé i això els genera nervis”.

Dubtes tàctics

Tal i com estava avançant el partit Rubi ha substituït en el minut 65 a un defensa (Txiki) per un davanter (Benja), col·locant a dos homes en punta (Benja i Acuña) i Jandro per darrere. Juanlu ha passat a jugar de lateral dret, amb tot el carril per a ell sol. Rubi ha admès haver “dubtat si havia de posar una defensa de tres o no, perquè em feia por poder perdre un punt”. Al final no ha estat així i les coses han acabat sortint bé. Rubi ha explicat que “en tot moment hem pensat que podíem guanyar, i els canvis han estat una manifestació clara en aquest sentit. A dins el vestidor estem molt tranquils i sabíem que tampoc s’acabava el món si perdíem avui, perquè encara érem tercers a un punt de l’Almeria”.