Jandro dóna els tres punts al Girona FC

El de Mieres marca al 87' i assisteix a Benja en el segon gol per tornar a col·locar als gironins en zona d'ascens directe

Rubi ha alineat a Richy i Eloi Amagat per cobrir les baixes de Chus Herrero i Marcos Tébar. La gran sorpresa en l’onze del Girona ha estat la titularitat de Cristian Urbistondo ‘Txiki’, fitxat aquest estiu del Cartagena i que fins ara no havia jugat ni un sol minut com a blanc-i-vermell. Ha debutat de lateral dret en detriment de Jose, que s’ha quedat a la banqueta. L’altre aspecte a destacar és el retorn d’Acuña a la punta d’atac al lloc de Benja, que va sortir d’inici la setmana passada a Sabadell.

Els porters Mallo i Razak han estat dos espectadors més durant el primer temps. Ni el Girona ni el Guadalajara han xutat entre els tres pals durant la primera part. Igual que a Sabadell, els gironins no han aconseguit crear gens de perill en tot el primer temps, i han estat realment imprecisos tant en la sortida de la pilota com en els últims metres. Preocupant, també, les múltiples pèrdues de pilota en zona perillosa: més d’una desena. I és que si el Guadalajara mossegués, el marcador hagués estat ben diferent. Però els manxecs tampoc han estat gens fins en els últims metres i s’han dedicat a contenir els possibles atacs dels homes de Rubi. 

El Girona va a més a la segona part

El segon temps ha anat millorant a mesura que avançaven els minuts, i el final ha estat frenètic. Només començar Juanjo s’ha trobat sol davant Mallo però Txiki ha pogut arribar a temps per rebutjar. Al davanter del Guadalajara se li ha fet de nit i ha desaprofitat la millor ocasió per part visitant de tot el partit. En el 56’ Jandro ha caigut dins l’àrea i ha protestat efusivament al col·legiat Melero López. Li ha costat la targeta groga.

El públic de Montilivi s’impacientava i Rubi ha decidit posar tota la carn a la graella per mirar de trencar l’empat: Benja ha entrat pel debutant Txiki i s’ha col·locat en punta juntament amb Acuña. Juanlu ha baixat fins al lateral dret i tot el carril ha passat a ser domini seu. En el 70’ Migue ha rematat fora una centrada de Jofre, i deu minuts després Acuña no ha pogut arribar al refús del porter Razak després d’un xut potent de Jandro des de la fronta. Quatre minuts després Ion Vélez, que acabava d’entrar per Acuña, ha desaprofitat la primera ocasió clara dels gironins: aprofitant un error de la rereguarda manxega s’ha plantat sol davant Razak però el ghanès li ha aturat l’u contra u. Jugadors, cos tècnic i públic han lamentat l’ocasió perduda fins que ha arribat Jandro.

Jandro dóna tres punts d'or al Girona

A falta de tres minuts pel final ‘el violinista de Mieres’ ha rematat amb ímpetu una centrada de Jofre Mateu des de la dreta per fer esclatar Montilivi d’alegria. Els jugadors han celebrat amb ràbia un gol que ha tardat massa en arribar i que amenaçava en allargar la mala ratxa de l’equip de Rubi. Ja en el descompte, el ‘crack’ del Girona s’ha inventat un gran canvi de banda per deixar a Benja sol davant Razak. El davanter barceloní, màxim golejador de l’equip amb 10 dianes, ha sortejar el porter visitant per sentenciar el partit i tornar a col·locar el Girona, momentàniament, en zona d’ascens directe a Primera Divisió. 


Segona millor entrada de la temporada

Poc més de 5.000 espectadors en el partit d’aquesta tarda a Montilivi. Bona entrada però encara insuficient tenint en compte que avui feia bon temps a la ciutat, que les entrades valien només 10 euros per la iniciativa ‘Girona10’ i, sobretot, que els blanc-i-vermells són tercers a la classificació. La ciutat no s’acaba d’animar amb un equip que està realitzant la millor temporada de la seva història i per aquest motiu poc més de mitja entrada a Montilivi segueix sent motiu de celebració. 


FITXA TÈCNICA:
GIRONA F.C: Mallo; Txiki (Benja, 65’), Richy, Migue, David García; Eloi Luso; Juanlu Hens, Jandro, Felipe Sanchón (Jofre Mateu, 52‘); Acuña (Ion Vélez, 81’).                                                                                                                                                         
CD GUADALAJARA: Razak; Kike Tortosa, Gaffor (Susaeta, 08’), Álex Ortiz, César; Jon Erice; Aitor (Cristian Fernández, 79’), Álex García, Álvaro Antón, Vicente; Juanjo (Kepa, 74’).  

GOLS: Jandro: 1-0 (minut 87); Benja: 2-0 (minut 90).  
ÀRBITRE: Mario Melero López (Comitè Andalús). Ha ensenyat targeta groga als locals Luso (15’), Jandro (56’), Txiki (64’) i Benja (77’), i als visitants Álvaro Antón (25’) i Susaeta (69’).               
INCIDÈNCIES: Partit corresponent a la 23ª jornada de la Lliga Adelante de la temporada 2012/2013, disputat a l’Estadi de Montilivi davant 5.017 espectadors.