Llibertat provisional per a la secretària detinguda a Lloret relacionada amb la màfia russa

Continua imputada per delictes de blanqueig de capital i falsedat documental

El fiscal anticorrupció ha estat l'encarregat de demanar al jutge la llibertat provisional per a Jessica Olguin en considerar que ha col·laborat amb la justícia i perquè és mare d'un nadó d'un mes a qui està alletant. El magistrat Eloy Velasco ha atorgat la condició "d'imputada protegida" a la suposada secretària de Petrov i, és per això, que ha acordat la seva protecció policial durant les 24 del dia i, per tant, no haurà de comparèixer periòdicament davant les autoritats judicials.

Jessica Olguin ha estat la primera dels quatre detinguts a declarar davant el jutge Eloy Velasco. Una declaració que ha començat a les deu del dematí i que s'ha allargat durant més de dues hores. La resta de detinguts declararan dilluns i també ho faran a partir de les deu del matí. El jutge sospita que, en dos anys, la suposada xarxa hauria blanquejat 56 milions d'euros invertint en negocis immobiliaris, de restauració, en benzineres i en locals comercials. Segons sembla, la xarxa actuava a tot Catalunya però la seu es trobava a Lloret de Mar.

Les empreses investigades de la xarxa de la màfia russa estaven vinculades, segons les investigacions policials, amb Semion Mogilevich, un dels deu delinqüents més buscats per l'FBI. La xarxa es dedicava a blanquejar fons procedents de Rússia i tenia vinculacions amb dues organitzacions criminals d'aquest país anomenades Solntsevskaya i Solomonskaya. Durant l'operació es va intervenir també al domicili del presumpte líder un fusell Kalashnikov. Posteriorment, els agents de la Guàrdia Civil van personar-se també a l'Ajuntament de Lloret de Mar per sol·licitar documentació sobre diverses persones i informació de les empreses que, suposadament, servien per blanquejar els diners.