Cinc veïns de Girona inicien tràmits per denunciar Foment per les obres del TAV

L'Ajuntament de Girona fa una bustiada al barri per donar a conèixer l'oficina municipal

L'oficina obre cada dimarts a la tarda, de cinc a nou del vespre, i està situada de forma provisional a l'edifici del Centre d'Iniciatives Locals del barri de Sant Narcís. La ubicació definitiva serà a l'avinguda Sant Narcís 59 però l'ajuntament encara està pendent d'acordar amb la Generalitat la cessió d'aquest edifici.

Aquesta oficina va aixecar la persiana el passat 19 de desembre i en el primer mes de funcionament ha rebut diverses visites de veïns però només cinc persones han iniciat els tràmits per denunciar Foment pels danys que els han causat les obres del TAV. Els advocats estan estudiants els seus casos i els tècnics municipals hauran de valorar in situ els danys que els veïns denuncien.

Segons el regidor del Projecte Ferroviari, Carles Ribas, l'oficina ha tingut poca afluència de gent perquè hi ha desconeixement sobre les funcions que té. "La gent ha de tenir clar per què s'ha obert aquesta oficina i és per ajudar a tramitar les denúncies a Foment per danys a causa de les obres del TAV", ha remarcat.

Per contribuir a donar a conèixer més aquest servei, el consistori ha fet una bustiada al barri de Sant Narcís informant als veïns dels horaris i els serveis que donen i també farà una campanya informativa en premsa. Ribas ha remarcat que el termini efectiu per reclamar a Foment és quan les obres hagin acabat totalment i ja marxin tots els operaris. No obstant això, ha encoratjat els veïns a demandar els danys ara perquè així es pot recollir la informació i "reclamar amistosament" al ministeri.

Ribas ha explicat que els danys que es poden denunciar són tant físics -per exemple aquells veïns que tinguin esquerdes a casa seva a causa de les obres- com econòmics. Entre les cinc persones que han iniciat expedients, hi ha sobretot propietaris que denúncies danys físics però també hi ha el cas d'un comerciant que reclama una compensació per les pèrdues econòmiques que les obres li han causat.