Calonge clou avui la Festa Major de Sant Martí i la Festa del Vi Nou

Durant cinc dies s'han programat una trentena d'activitats

Calonge celebra aquest cap de setmana la Festa Major de Sant Martí i la Festa del Vi Nou, amb una una trentena d’activitats que van començar dimecres 10 de novembre i acabaran avui diumenge 14 de novembre. La proposta per aquest any incloïa música, teatre, exposicions, activitats esportives, tasts de vins i visites als cellers, entre d’altres.

Malgrat la situació meteorològica, la Festa Major de Calonge i Festa del Vi Nou ha pogut mantenir una bona part de les activitats i tirar endavant amb un programa que proposava 30 actes diferents per a tots els públics. La pluja ha fet que algunes d’aquestes activitats s’hagin hagut de traslladar però mantenint gran part de la programació.

Les activitats van començar dimecres 10 de novembre, amb un espectacle infantil pels més petit i amb la inauguració de l'exposició fotogràfica "Calonge i Sant Antoni, els anys 90", que organitza el Club Motor Clàssic Calonge.

La Festa Major i Festa del Vi Nou va continuar l’11 de novembre, festivitat de Sant Martí, patró de Calonge. Degut al temps, es van haver de posposar algunes activitats, però tot i això, es va poder celebrar l'Ofici Solemne i l'Audició de sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona. A la tarda, hi va haver el torneig infantil d'escacs i la partida a cegues per a adults. Finalment, el dia va acabar amb una sessió de cinema infantil, amb la pel·lícula Coco.

La presentació del documental “Les vies del vi” de Carlos Orta va ser l'acte protagonista del divendres 12 de novembre, i va comptar amb la participació de Josep Roca (sommelier del Celler de Can Roca), Dolors Vidal (Directora de la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni de la UdG), Jordi Soler (alcalde de Calonge i Sant Antoni), Carlos Orta (director del documental) i Lluís Molla (president de la Fundació Remença XXI).

El dissabte 13 de novembre van tenir lloc el gruix de les activitats, amb visites als cellers, el III Torneig d'Escacs per a Adults, l'explicació del projecte "Calonge, poble de llibres" i la primera cursa popular d'obstacles. Els concerts de The Others i Diamond Stick, i el concert "Homenatge a la sarsuela - veus i cobla", a càrrec de la cobla Ciutat de Girona va posar fi als actes de dissabte.

Avui diumenge les activitats continuen amb la cursa d'obstàcles Almogàvers Race, el mercat del vi de Calonge, la caminada a peu des del Celler de Can Pereclara fins a la vinya del pla, el Visensitive que posarà música dels anys vuitanta i noranta als vins de la conca del Tinar de Calonge, i el concert a càrrec de Litus 3.

A la tarda, està prevista una visita guiada a l'exposició "El Llegat indià - un passat en comú per descobrir", a càrrec de la Xarxa de Municipis Indians, la conferència "La dona en el món indià", a càrrec del divulgador cultural Joan Miquel Llodrà, i l'espectacle teatral "Ni rastre de qui vam ser", amb Fel Faixedas i Carles Xuriguera. El castell de focs artificials posarà punt final a la Festa de Sant Martí.