Posen en funcionament vuit ecògrafs a diferents CAP gironins

Vint metges de família s'han format específicament per al maneig d'aquests aparells

Concretament, els nous aparells s'han instal·lat al CAP Ernest Lluch de Figueres, a Olot, Ripoll, Camprodon, el centre Alfons Moré de Salt, el Montilivi de Girona, Sant Feliu de Guíxols i Blanes. Segons l'ICS, aquests nous aparells afavoriran el diagnòstic immediat de patologies de baixa complexitat.

De moment, els primeres estudis que s'estan duent a terme amb aquests equips analitzen la zona abdominal, el sistema urinari i els ronyons. Per poder utilitzar aquests aparells, una vintena de metges de família han seguit un curs específic de formació i aplicació de les ecografies organitzat per la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària. Aquest curs es basa en conèixer els casos més habituals que es poden presentar a les consultes.

Aquestes noves eines se sumen als ecògrafs que ja s'estan utilitzant des de fa tres anys als CAP de Sils, Arbúcies, Llançà i Roses. En total, el servei dóna cobertura a 331.000 persones de sis comarques gironines diferents, el 60% de la població que té assignada l'ICS a la demarcació de Girona. D'altra banda, la incorporació d'aquests ecògrafs respon a l'objectiu de fer més resolutiva l'atenció primària i es troba inclòs dins del Pla de Salut 2012-2015 del Departament de Salut de la Generalitat.