Creu Roja Girona demana mantes, sacs de dormir i roba d'abric pels sensellar

El material és necessari per fer front al fred de l'hivern

La Creu Roja a Girona fa una crida a la donació de roba d’abric per cobrir les necessitats de l’hivern de les persones més vulnerables. Concretament, cal recollir mantes, sacs de dormir i roba d'abric de cara a combatre el fred intens que ja ha arribat en aquesta època de l'any.

Els materials recollits es distribuiran des del Servei d'atenció integral de persones sense llar, entre els participants d'aquest programa i de manera puntual a través de la Unitat d'Emergències Socials, per fer front al fred de l'hivern.

A través del Programa d'Atenció a Persones Sense Llar, la Creu Roja intenta detectar aquestes situacions i donar atenció directa i immediata a les persones que estan en situació de carrer.

Les Unitats d’Emergència Social, a peu de carrer

Aquestes intervencions es desenvolupen principalment al carrer, gràcies als dispositius mòbils (Unitats d'Emergència Social, UES). S'intenta facilitar l'accés als recursos per enfortir l'arrelament d'aquestes persones, assegurar la cobertura de les seves necessitats bàsiques, facilitar-los alternatives perquè disminueixin el temps d'estada al carrer, i si és possible, iniciar processos de canvi de més abast pel seu futur.

A través d'aquestes intervencions, la Creu Roja ha atès en el que porta d’any 146 persones a la demarcació de Girona, dada que representa un 20% d’increment respecte a les persones ateses durant el 2020 (120). Per això és fonamental la tasca de les gairebé 50 persones voluntàries que hi participen regularment.

Les UES estan conformades per equips que integren diferents disciplines com el treball social, l'assistència sanitària, la psicologia, etc. Una part molt important la componen persones voluntàries. La clau és oferir a les persones sense llar un servei de proximitat que garanteixi una resposta ràpida 'in situ', davant de situacions d'emergència social, actuant com a pont entre el carrer i la xarxa d'atenció.

Cafè, menjar, abric, materials de neteja i higiene, atenció sanitària i escolta, molta escolta. Aquestes són pautes que segueixen els integrants de les Unitats d'Emergència Social en les tasques de suport a les persones que viuen al carrer, en nombre creixent.

La campanya, a banda de cobrir amb aquests materials les necessitats bàsiques més immediates d'aquest col·lectiu, permet l'aproximació a les persones sense llar, per tal de poder detectar necessitats i demandes més complicades per tal de realitzar un acompanyament posterior a la xarxa d'assistència normalitzada, promovent així la seva inclusió social.

L'horari de recollida de les donacions del material d’abric és de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. L'entrega del material es pot fer a qualsevol de les seus de què disposa la Creu Roja a Girona, la seu d'Activitats i Serveis Emili Blanch del carrer Bernat Boades, 6 de Girona o la del carrer Bonastruc de Porta, 13.

Per qüestions logístiques, des de l'assemblea local es demana que només es faci donació del material indicat, recordant que altres tipus de complements de roba es poden portar als diferents punts de recollida de roba que hi ha a la ciutat.

Per a més informació, es pot trucar al telèfon de la Creu Roja a Girona (972 21 64 00), escriure a girona@creuroja.org o bé a través de les xarxes socials de l’entitat.