Els mossos reforcen la investigació de l'assassinat de Jordi Comas

S'incorporen sis nous policies al grup que investiga el crim del president de la patronal gironina Foeg

El comissari Joaquim Belenguer ha admès que aquest 2012 ha estat "un any difícil" a la Regió Policial de Girona. No perquè l'estadística negra de delictes i faltes hagi anat en augment -la xifra global serà similar a la del 2011- sinó perquè sí que s'ha detectat un repunt de casos que generen alarma social (sobretot, els assalts violents).

"Sí que hi ha episodis que ens preocupen molt, sobretot els que hem viscut a la zona del Baix Empordà, l'exponent màxim dels quals ha estat l'assassinat de l'empresari Jordi Comas", ha dit el comissari. Arran d'això, els mossos de Girona han donat prioritat màxima a la investigació no només d'aquest cas, sinó també a la resta d'assalts amb violència que hi ha hagut al territori gironí.

D'entrada, el que han fet els Mossos d'Esquadra ha estat reforçar la Unitat Territorial d'Investigació (UTI) amb agents seleccionats específicament a les diferents comissaries. L'objectiu és destinar tots els esforços a resoldre aquests casos.

Tot i que Belenguer no ha precisat quants policies s'han incorporat a la UTI en aquestes darreres setmanes, sí que el sotscap de la Regió, l'intendent Xavier Gàmez, ha concretat els efectius que s'han destinat al grup que investiga el crim del president de la Foeg. En concret, hi ha hagut sis nous agents d'investigació que han reforçat l'equip que, des de finals de novembre, intenta localitzar els autors de l'assalt violent al xalet de Comas a Platja d'Aro.

Confiar en resoldre el crim

Segons Belenguer, això demostra que des dels Mossos d'Esquadra s'està actuant amb "celeritat i contundència" per trobar els autors del crim. "Des de la Regió Policial confiem en què aquests malaurats fets es puguin resoldre", ha dit. I hi ha afegit: "I si més no, no serà perquè no s'hi ha treballat amb la màxima preocupació i dedicació".

Belenguer també ha recordat que, en paral·lel a aquesta investigació, s'ha muntat un dispositiu policial específic a la zona de Platja d'Aro, Calonge i Sant Feliu de Guíxols per combatre els robatoris en aquesta àrea. Un operatiu que no només mobilitza mossos, sinó també les policies locals de la zona. "S'han fet moltes detencions i està tenint molt bons resultats", ha precisat el cap de la Regió Policial.

Ara, lladres no organitzats

Per últim, el comissari Joaquim Belenguer també ha precisat que hi ha hagut un canvi en la tipologia dels delinqüents que cometen assalts violents i robatoris a empreses. "Els grups organitzats s'han anat desarticulant en els darrers anys, i ara allò amb què ens trobem és un nivell d'organització menor", ha precisat.