Comiat multitudinari i emotiu a Jordi Comas

Familiars, polítics i empresaris destaquen el seu tarannà afable i cordial al funeral que ha congregat més de 2.000 persones a Platja d'Aro

Familiars, empresaris, polítics, coneguts i amics de Jordi Comas han volgut donar aquest dimecres el seu darrer adéu al president de la patronal gironina. Més de 2.000 persones s'han aplegat al Palau d'Esports i de Congressos per seguir un funeral que, sobretot, ha volgut donar ànims i escalf a la vídua i als parents de l'empresari hoteler.

El fèretre amb les despulles del president de la FOEG ha entrat al pavelló poc després de les quatre de la tarda, mentre sonaven els acords de 'La vall del riu vermell'. Tant a banda i banda com darrere de l'altar, una trentena de corones de flors, i tot el pavelló ple de gom a gom, eren testimonis de les coneixences que havia cultivat Jordi Comas durant els seus 67 anys, tant en el terreny econòmic, com polític o religiós.

La missa, oficiada per sis capellans, s'ha convertit en un sentit record a la figura de l'empresari hoteler. La lectura que s'ha escollit, de l'Evangeli segons Sant Lluc, recordava el moment en què Crist s'apareix ressuscitat a dos dels seus deixebles.

"La mort sobtada i violenta del nostre amic Jordi Comas ens deixa a tots una profunda tristesa; ell era una persona no de problemes sinó de solucions, un home de pau", ha destacat el capellà que ha oficiat el sermó. L'homilia ha permès recordar també la manera com Jordi Comas, a qui el capellà ha definit com a exemple de "cristianisme humanista", va anar fent camí com a restaurador i hoteler fins a esdevenir un dels puntals del sector turístic de la Costa Brava.

Tarannà afable i cordial

"Era una persona amb un tarannà afable i cordial, que sempre tenia la mà estesa als demés", ha subratllat el capellà. Durant el multitudinari funeral, els seus companys de la FOEG, l'alcalde de Platja d'Aro i els familiars també han volgut tenir paraules de record envers Jordi Comas.

"Carme, no és cap consol, però les persones només moren del tot quan algú no les recorda. I nosaltres a en Jordi el recordarem sempre", ha dit el secretari general de la FOEG, David Hugas, adreçant-se a la vídua. "Jordi, voldríem que el teu adéu fos un a reveure; ens deixa una persona irrepetible", ha destacat l'alcalde de Platja d'Aro, Joan Giraut, que aquest vespre portarà al ple municipal una moció en reconeixement de l'empresari hoteler.

Durant la missa, també s'ha llegit una carta que el bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha adreçat a la família. Pardo, que no ha pogut oficiar el funeral perquè es troba a Madrid, ha admès que la mort cruel de Comas li augmenta "el dolor i la consternació" i ha donat el seu suport i el de l'església als parents del president de la patronal gironina FOEG.

T'estimem, oncle

Al final del funeral, els familiars de Jordi Comas han volgut agrair l'escalf i les mostres de suport que han rebut d'ençà del tràgic succés. "No tenim paraules per definir el dolor que ens han provocat els desaprensius que ens han llevat el nostre oncle", ha dit entre sanglots el seu nebot i portaveu de la família, Jordi Díaz.

"Ell era un home afable, que coneixia molta gent, i un segon pare per a mi", ha destacat. I hi ha afegit: "Rialler, bo, infatigable i entranyable. Tractarem de seguir els teus passos perquè estem orgullosos de tu i d'haver-te conegut; t'estimem, oncle".

L'esquela que s'ha repartit a tots els assistents recull també el dolor de la família, però al mateix temps és un missatge d'esperança. El text que s'ha escollit, de Sant Agustí, diu: 'No et preguntem, Senyor, per què te l'has endut, sinó que et donem gràcies perquè ens el vas donar'.

Al darrere de l'esquela, la vídua de Jordi Comas hi ha escrit uns versos -titulats 'Demà'- en record al seu marit: 'Si has arribat a la llum entenedora que només s'aconsegueix en el demà i has clos els ulls a la tènue claror nostra perquè tu ja ets esclat del més enllà, als que tot just som avui, se'ns fa nit fosca i des de l'ahir et pensem; perquè no som demà'.

Nombroses personalitats

Entre les 2.000 persones que han donat el darrer comiat a Jordi Comas aquest dimecres hi havia nombroses personalitats del món polític i econòmic, tant gironí com català. Entre ells, el president de la CEOE Joan Rosell i els consellers d'Ensenyament i Empresa i Ocupació, Irene Rigau i Francesc Xavier Mena.

"El seu adéu ha estat un homenatge a l'amistat; estem contents d'haver-lo conegut i dolguts d'haver-lo perdut", ha dit Rigau. "Tot Catalunya ha vingut a fer costat a la família; Jordi Comas va ser un autèntic pioner i hem d'agrair la seva tasca al servei de la Costa Brava i del turisme", ha destacat Mena.