Esforç insuficient a Sant Esteve de Guialbes per pagar el transport escolar

L'AMPA ha recollit 100 euros en acte benèfic dels 2.400 que necessita

L'any passat el transport en autobús per arribar fins a aquesta escola de Vilademuls era gratuït però, ara, a causa de les retallades, els pares han de pagar una part d'aquest cost. En total, aquest canvi afecta a set famílies i dotze nens que utilitzen cada dia l'autobús escolar. "En total, cada família ha de pagar 265 euros per nen i en cas que siguin germans es paga la meitat", assegura el president de l'AMPA, David Martínez. L'objectiu que s'havia marcat l'associació era recollir un miler d'euros amb aquest campionat benèfic però, finalment, només s'han pogut reunir un centenar d'euros.

"És una xifra petita però mostra la solidaritat del territori i ens fa pensar que cal tornar a repetir una activitat com aquesta ben aviat", ha explicat la secretària de l'AMPA. Des del centre de vacances Mas Pagès, la seva directora explica que ha estat "un campionat molt divertit" i asseguren que tornaran a deixar les seves instal·lacions per repetir aquest campionat benèfic els propers mesos.

El xutagolf és una disciplina esportiva molt original i nova que barreja el golf i el futbol. Es juga amb una pilota i es xuta amb el peu tot i que s'ha de fer un recorregut de 18 forats. Per jugar-hi no és necessari tenir cap mena de tècnica.

L'associació de pares i mares de l'escola de Sant Esteve de Guialbes té previst repartir el centenar d'euros recollits entre les famílies afectades que, a causa de les dificultats econòmiques actuals, no poden fer front a aquesta nova despesa del transport escolar. A més, ja estan treballant per organitzar noves mobilitzacions socials com parades, mercats de segona mà o actes culturals per recollir més diners.