Presó provisional per l'home que va apunyalar mortalment un altre i ferir un segon a la Jonquera

Està acusat d'assassinat consumat, un delicte d'assassinat en grau de temptativa i conduir begut

El jutjat d'instrucció 8 de Figueres ha acordat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home de 29 anys detingut diumenge acusat d'apunyalar mortalment una persona i ferir-ne una altra durant una discussió a la Jonquera (Alt Empordà). Segons va informar la policia catalana en un comunicat, els fets van tenir lloc cap a tres quarts de dotze de la nit del passat dissabte en una benzinera.

Un testimoni va explicar als Mossos d'Esquadra que, en el transcurs d'una discussió entre tres persones, un dels implicats havia apunyalat els altres dos i havia fugit del lloc amb un vehicle. Una patrulla va localitzar posteriorment el vehicle i va identificar el presumpte autor dels fets. La causa està oberta per un delicte d'assassinat consumat, un delicte d'assassinat en grau de temptativa i un delicte de conducció sota els efectes de l'alcohol.

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar diverses patrulles dels Mossos i dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que van localitzar les dues persones ferides, una de les quals tenia una ferida mortal. Agents de la Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona ses van fer càrrec de la investigació per esbrinar les circumstàncies dels fets.

"Increpant i molestant"

Segons la investigació, la tarda de dissabte grups de camioners i transportistes d'origen romanès es van anar trobant a la benzinera de la Jonquera. Els primers problemes van arribar quan l'ara arrestat va començar a increpar una dona, també transportista, amb qui unes tres setmanes abans havia establert contacte a través de les xarxes socials però ella l'havia acabat bloquejant.

La tensió va anar augmentant fins que, en un moment ja del vespre, es va intentar apropar a ella amb actitud agressiva dient-li "em pixaré damunt teu, parrac". El grup de transportistes va tornar a intercedir fent-lo marxar del lloc. Una estona després, segons recull la interlocutòria, el detingut va començar a proferir amenaces contra els xofers, entre els que hi havia les víctimes, mentre feia una videotrucada dient, segons els testimonis, "els mataré", "els tallaré", "els mataré i els cremaré".

Només van aconseguir fer-lo fora momentàniament. La interlocutòria exposa que poca estona després d'haver estat "increpant i molestant" el grup de transportistes, l'arrestat va tornar amb "actitud desafiant". La víctima mortal se li va apropar per apartar-lo però l'arrestat va treure el ganivet que duia amagat a una butxaca i li va assestar la ganivetada que va resultar mortal. Després, va enfonsar l'arma blanca en l'altra víctima, que va sobreviure.

Atenent a la petició del fiscal Enrique Barata, el jutjat ha decretat presó sense fiança per assassinat, intent d'assassinat i conducció sota els efectes de l'alcohol. El fiscal considera que es tracta d'un assassinat perquè l'home va atacar les víctimes a traïció, duent l'arma amagada i no van poder fer res per esquivar les punyalades.

Després de perpetrar l'atac, l'autor de l'apunyalament va fugir del lloc amb el vehicle. No va anar gaire lluny. Els Mossos el van localitzar en una benzinera situada just a la sortida de la Jonquera. El vehicle tenia danys perquè, durant la fugida, va impactar contra elements de la carretera. Allà els agents el van arrestar i van precintar la furgoneta.

L'home tenia signes evidents d'anar begut. Per això, el jutjat també li atribueix un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l'alcohol. No va ser capaç de bufar i li van extreure sang per determinar la taxa d'alcohol. En seu judicial, l'arrestat només ha respost a les preguntes de la defensa en relació a l'arrelament, dient que té família a Barcelona, i també ha dit que no tenia intenció de matar ningú.