La primera gironina de l'any es diu Feyrus i és de Banyoles

La nena ha nascut a l'hospital Josep Trueta de Girona quan faltaven cinc minuts per a la 1

El primer nadó de la regió sanitària de Girona ha nascut 55 minuts que el primer català. A la 1 menys 5 minuts, la Feyrus ha arribat al món a l'hospital universitari Josep Trueta de Girona. És la quarta filla d'una família d'origen marroquí que viu a Banyoles.

Amb un somriure ampli als llavis, el pare de la nena, Abdislam Irradam, ha assegurat que està "molt content" amb el naixement de la seva quarta filla. "El primer va néixer la Marroc i aquí n'hem tingut tres", ha explicat el pare que ha afegit que amb la Feyrus "ja tenim dos nens i dues nenes".

La nena ha pesat 3,020 quilos i aquest matí, el primer del 2013, estava al seu llit ben abrigada i rodejada pels seus pares i els seus tres germans. Tot i que la mare tenia molèsties després del part, el pare ha explicat que tot ha anat "bé" i "ràpid".

Precisament el primer nadó de la regió sanitària de Girona de l'any 2012 també va ser el fill d'una família de Banyoles. L'Ali Krubally va néixer també al Trueta de Girona i va arribar al món poc després de les campanades, a les 12 i 30 segons. Per molt poquet no va ser el primer català de l'any.