Enxampen un home a la Jonquera amb 20 kg de cabdells de marihuana dins un camió frigorífic

La droga tenia un valor de mercat de 73.710 euros i l'arrestat ha ingressat a presó

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 27 de setembre un home de 35 anys de nacionalitat espanyola i veí de Figueres (Alt Empordà) com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

El migdia del 27 de setembre efectius d’ambdues comissaries estaven realitzant un control de pas a l’AP-7, al punt quilomètric 5.5, en sentit nord a la Jonquera, quan van aturar el conductor d’un camió frigorífic per fer les comprovacions pertinents.

Els agents li van demanar la documentació i en acostar-se a la porta del conductor de seguida van sentir una forta olor de marihuana que provenia de dins el vehicle. En l’escorcoll de la cabina del camió, que no transportava cap càrrega en el moment de ser aturat, van localitzar dues bosses de viatge negres de grans dimensions plenes de cabdells de marihuana.

Cada bossa contenia 20 kg de de cabdells envasats al buit i distribuïts en diverses bosses de plàstic transparent. Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga tindria un valor de 73.710 euros.

En el marc de l’actuació policial els mossos van intervenir al conductor dos telèfons mòbils. Amb posterioritat van precintar i retirar el camió de l’autopista.

El camioner va quedar detingut coma presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. El detingut, sense antecedents, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres el dia 28 de setembre, qui en va decretar el seu ingrés a presó.