El Girona protagonitza una remuntada 'de primera' al Mini

Els gironins aixequen un 4-1 al Barça B en un partit èpic malgrat jugar amb un home menys els darrers 20 minuts

Ha estat a mesura que han anat passant els minuts que els homes de Rubi han començat a ensenyar les dents. Una triple ocasió claríssima a dins l’àrea que ha acabat amb un xut molt desviat de Felipe ha estat el primer d’una sèrie d’avisos que no han tingut recompensa. Marcos Tébar tampoc no ha aprofitat, amb tota la porteria per a ell sol, el refús d’una gran jugada invidiual d’extrem de David Garcia ni Benja, poc després, no ha pogut rematar bé una centrada que semblava prou perillosa.

El Girona dominava cada vegada més, però no n’encertava cap. I ho ha acabat pagant car, perquè el Barça B, sense fer gaire soroll, ha marxat al descans per davant en el marcador, gràcies a un gol d’Araujo a quatre minuts per al 45′ que, per a més inri, ha arribat a la sortida d’un córner mal assenyalat. L’1-0, però, no ha tombat de cap manera el conjunt gironí, que abans d’acabar la primera part encara ha tingut temps de fer trontollar la porteria d’Oier. Juanlu, en una de les seves entrades per la banda dreta, ha fet una passada de la mort que, incomprensiblement, no ha trobat rematador.

Més domini gironí

A la represa, ha continuat sonant la mateixa música. De fet, gairebé tota la segona meitat s’ha jugat al camp del Barça B, que s’ha tancat a darrere i s’ha limitat a aturar les envestides d’un Girona que semblava que no volgués marcar. Juanlu ha fallat a porteria buida, just després d’haver reclamat un penal per mans, i Felipe ha xutat massa fluix, després d’haver fet un bon retall que l’havia deixat en posició de tir.

Els blanc-i-vermells, avui vestits amb els colors de la senyera, fallaven el que no estava escrit i el Barça B buscava sortir al contraatac per matar el partit. Ha aconseguit la primera part de la feina, quan Deulofeu ha marcat el 2-0 al 52′; la segona, no, perquè Benja, pocs instants més tard, ha retallat distàncies rematant una bona centrada, amb rosca inclosa, de David Garcia. L’exdavanter del filial blaugrana donava esperances als seus, que aclaparaven tot el joc ofensiu del partit.

Jandro hauria pogut situar el 2-2 en el marcador si el seu xut no hagués topat amb la creueta de la porteria d’Oier i Benja hauria pogut fer el mateix si no hagués fallat la tercera passada de la mort del partit. La sort s’havia tornat a aliar amb el Barça B, que, al seu aire, ha tornat a aconseguir dos gols d’avantatge a partir d’una jugada individual de Deulofeu per la banda dreta que ell mateix ha definit amb un xut potent pal curt de Dani Mallo. Fins i tot, n’ha aconseguit tres, amb un gol de cap de Rafinha. Però ni el 4-1 ha estat definitiu.

La bojeria

El Girona ha continuat atacant i atacant, malgrat tot. I ha tingut recompensa. Un premi merescut en forma d’un punt que han començat a construir dos homes que havien acabat d’entrar al terreny de joc: al 77′, Jofre s’ha encarregat de fer una centrada espectacular que Acuña no ha desaprofitat. A partir d'aquest punt el Girona ha seguit amb un jugador menys, ja que Tebar s'ha vist obligat a abandonar el camp per lesió. Tanmateix, el mateix davanter paraguaià ha fet el 4-3 definint un u contra u davant Oier al 88′. Semblava que el gol només posaria emoció al partit, però no ha estat així, perquè en l’última ocasió del partit Luso ha rematat al fons de la xarxa, possiblement cometent falta a Rafinha, una centrada procedent d’una falta lateral. Era el 4-4.

L’empat ha tingut gust de victòria per a un Girona que ha aprofitat el punt per consolidar-se a la segona posició de la classificació, en zona d’ascens directe a Primera. El Barça B, per la seva banda, manté el sisè lloc que també tenia, amb vuit punts menys que els gironins.

Fitxa tècnica:

Barça B:
Oier; Patric, Sergi Gómez, Planas, Grimaldo; Gus Ledes, Sergi Roberto, Rafinha, Deulofeu (Espinosa, 83′); Luis Alberto (Bañuz, 90′) i Araujo (Kiko Femenía, 63′).

Girona: Dani Mallo; Jose (Jofre Mateu, 69′), Migue, Chus Herrero, David Garcia; Tébar, Luso, Juanlu Hens, Felipe Sanchón; Jandro (Toni Moral, 78′) i Benja (Acuña, 63′).

Gols: 1-0, Araujo (41′); 2-0, Deulofeu (52′); 2-1, Benja (59′); 3-1, Deulofeu (66′); 4-1, Rafinha (74′); 4-2, Acuña (77′); 4-3, Acuña (88′); 4-4, Luso (90′).

Àrbitre: Sureda Cuenca (comitè balear). Ha ensenyat targeta groga als locals i Patric (90′), al visitant Toni Moral (18′) i vermella per doble amonestació al porter local Oier (69' i 92').

Incidències: 7.976 espectadors al Miniestadi.