L'oposició demana a CiU que actuï perquè Torramadé no torni a la presidència de la Diputació

PSC i ERC sostenen que ha perdut la confiança del seu partit

Aquest matí Jaume Torramadé no ha aparegut a la Diputació de Girona i no se l'espera ni avui ni demà. De fet, demà està previst que el president en funcions, Miquel Noguer, hi vagi a signar documents pendents i a presidir un acte intern per desitjar bones festes als funcionaris. Tot i això, l'intent "unilateral" Torramadé de tornar a la presidència de la Diputació de Girona ha provocat malestar tant entre els seus companys de govern com entre els diputats de l'oposició.

Tant el PSC com ERC creuen que Torramadé ja no està legitimat per continuar com a president de la Diputació de Girona i, si no s'aparta voluntàriament, demanen al seu partit que actuï. "Estan obligats a actuar", ha afirmat la portaveu del PSC, Pia Bosch que ha recordat que des de l'inici del cas han demanat que Torramadé estigui apartat de la presidència mentre duri el procés judicial i la comissió d'investigació interna.

En la mateixa línia, Sais ha afirmat que ha quedat "clar" que "Torramadé ha perdut la confiança del seu partit i difícilment pot continuar president la Diputació". "Esperem que CiU faci allò que és millor per a la institució", ha afirmat. Sais ha lamentat la situació que es va viure ahir a la Diputació de Girona i ha assegurat que "ningú" s'esperava que Torramadé tingués la intenció d'incroporar-se de forma tan sobtada.

Els socialistes creuen que el que ja es coneix com a 'cas Torramadé' està afectant massa la Diputació de Girona i ha passat de ser un afer dins l'àmbit privat o del partit per convertir-se en una taca per al conjunt de la corporació. "Ahir era el ple més important de l'any, el de pressupostos, i va quedar eclipsat", ha lamentat Bosch que ha recordat que hi haurà una comissió d'investigació per esclarir si el president va arribar a oferir diner públic per evitar que l'exassessora, Minerva Amador, el denunciés per assetjament sexual.

"És evident que ahir va prendre una decisió personal i evidencia encara més que hi ha un problema molt greu dins l'equip de govern", ha opinat Bosch que reclama que es resolgui aviat "ple bé de la institució".

Com a president de la Diputació, Torramadé es pot apartar de les seves competència i designar un president en funcions i també pot tornar quan cregui convenient sense que, formalment, ningú ho pugui evitar. Tot i això, el PSC i ERC esperen que "no calgui" arribar a extrems, com presentar una moció de censura per evitar que Torramadé torni a la presidència. "Esperem que CiU trobi una solució", ha conclòs Bosch.