UDC destitueix Jaume Torramadé de la presidència del partit a Girona

Unió lamenta que decidís de forma "unilateral" i sense el suport del partit tornar a la presidència de la Diputació de Girona

L'aparició per sorpresa de Jaume Torramadé ahir a la Diputació de Girona anunciant que volia tornar a la presidència, només una setmana després d'apartar-se'n, ha tingut conseqüències fulminants. El Comitè Executiu Intercomarcal (CEI) d'UDC -partit que fins ara presidia ell mateix- s'ha reunit en sessió extraordinària i ha decidit mostrar explícitament es rebuig del partit a la decisió de Torramadé.

Després de la reunió, Joan Cañada ha llegit un comunicat on han lamentat la decisió de Torramadé. "El Comitè no considera adequat que Torramadé no hagi mantingut la seva posició de quedar al marge de les seves funcions com a president de la Diputació", ha opinat UDC que afegeix que no hi ha "cap fet objectiu" que justifiqui que Torramadé torni a fer-se càrrec de la presidència de la corporació pocs dies després d'apartar-se'n provisionalment.

El motiu que va portar Torramadé a apartar-se temporalment tant de la Diputació com de la presidència d'UDC són les denúncies creuades amb l'exassessora i expresidenta del partit a Salt, Minerva Amador. L'origen del conflicte va ser el sopar d'inici de campanya que l'agrupació local de CiU a Salt va fer a Girona. Allà, segons ha denunciat Amador, el president de la Diputació la va assetjar sexualment. Torramadé nega l'acusació i, al seu torn, ha denunciat Amador per intent d'extorsió perquè, segons ell, li reclamava 50.000 euros a canvi de guarda silenci i no denunciar-lo.

UDC no ha entrat a valorar aquests fets i, de fet, han ressaltat que respecten "al màxim" el principi d'innocència. "El comitè rebutja qualsevol judici previ", han exposat en el comunicat i han detallat que la decisió que han pres avui es "desvincula absolutament als fets que originen aquest conflicte".

El CEI ha ressaltat que la decisió d'ahir de Torramadé era "unilateral" i no comptava amb el suport ni de la direcció del partit a Girona, ni del comitè de govern ni del president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida. Per aquests motius, han decidit "apartar de forma definitiva" Torramadé de les seves funcions de president de la intercomarcal.

Provisionalment, el fins ara vicepresident executiu del partit, Joan Cañada, assumirà la presidència fins que en el proper CEI s'esculli un nou president.
La pèrdua del suport del seu partit podria obrir la porta a que s'adoptin mesures dràstiques per apartar Torramadé definitivament de la presidència de la Diputació de Girona.