Recullen 1.500 euros en una subhasta d'art en benefici de La Bressola

Tots els diners aniran destinats a cobrir les despeses de personal i el material didàctic

La Bressola va sorgir ara fa 37 anys en un petit espai de Nyils i, actualment, s'ha convertit en un projecte educatiu i pedagògic consolidat. Actualment, La Bressola gestiona sis escoles de primària i un col·legi de secundària i centenars d'alumnes han passat per les seves instal·lacions i han après dues llengües: el català i el francès. Així doncs, La Bressola és una institució educativa reconeguda amb un sistema pedagògic i d'immersió lingüística destacat que rep el suport de diverses institucions catalanes i de la societat civil.  

No obstant això, la crisi econòmica també està afectant a aquesta entitat que el passat mes de juny va haver de tancar les portes d'un dels seus centres educatius. Per aquest motiu, des de l'Associació d'Amics de La Bressola busquen noves formes de finançament per trobar recursos i una d'elles ha estat la subhasta d'obres d'art que ha realitzant conjuntament amb l'entitat Amics del Museu d'Art a l'Auditori Josep Irla de Girona.

Durant una hora i mitja s'han exposat 69 obres d'art d'artistes molt reconeguts i els assistents han comprat peces de Ció Abellí, Isaac d'Aiguaviva o Mercè Huertas entre d'altres. Tots ells han cedit gratuïtament les obres, que han tingut un preu de sortida des dels 2 euros fins als 500 euros. La peça que ha aconseguit el rècord ha estat l'escultura 'Colom' de Pia Crozet  que ha estat venuda per 250 euros. 

"Tots els diners recollits aniran directament a pagar els mestres, les dones de neteja, el material didàctic i les despeses del funcionament general de les escoles", ha explicat la directora de La Bressola, Eva Bertrana. La directora ha destacat que l'entitat no pot "permetre's tancar cap altre centre educatiu a la Catalunya Nord" i no ha dubtat en assegurar que La Bressola "no està acostumada a tancar centres sinó obrir-ne".

Bertrana ha ressaltat que, des de fa deu anys, ha notat un augment constant del nombre de famílies que volen escolaritzar els seus fills als centres La Bressola. Per això, tot i les dificultats, es plantegen a curt o mitjà termini obrir una nova escola - a poder ser un centre educatiu de secundària - per oferir els cursos de batxillerat. "Tenim centres de primària, un de secundària però només fa fins a quart d'ESO, per tant, ens faltaria una escola que fes batxillerat i així tancar el cercle", ha assenyalat.  

Segons la directora, cada any, els centres educatius La Bressola d'arreu de la Catalunya Nord deixen sense plaça a un centenar de nens. "La demanda creix, tenim 800 alumnes però no podem assumir-los tots i aquest és el nostre drama, que deixem a la porta a un centenar de nous locutors catalans", ha lamentat la presidenta.  

Seguint amb la tònica de buscar noves fonts econòmiques, l'Associació d'Amics de La Bressola han llançat un nou disc musical al mercat, el tercer, amb el nom de '1,2,3...pica Bressola!' i que pretén donar a conèixer les tasques d'aquest projecte. El disc, que conté 22 cançons populars amb veus reconegudes de grups com Txarango, Orxata o Joan Garriga del grup Dusminguet, es pot descarregar des de la pàgina web de l'entitat i s'espera que ja estigui al mercat en els pròxims dies. 

L'estrena d'aquest nou disc es va realitzar la setmana passada a Barcelona però l'1 de febrer està previst un concert per donar-ho a conèixer a l'Auditori de Girona. Aquest acte festiu i musical comptarà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona i de l'Escola de Música de la ciutat.