Faixedas i Xuriguera s'estrenen a la secció d'opinió d'AraGirona.cat

El popular duet comença demà publicant un relat breu nascut d'una piulada feta dalt del tren

Els actors i empresaris, Carles Xuriguera i Rafel Faixedas inicien demà la seva etapa dins la secció d'opinió d'AraGirona.cat amb la publicació d'un relat breu. El duet còmic mostrarà periòdicament la seva vessant més literària mitjançant textos, relats o bé articles d'opinió que versaran sobre l'actualitat política o social del país.

En el primer text, Xuriguera pren una piulada feta per Faixedas mentre viatjava en tren i la transforma en un relat. Es tracta d'un exercici literari d'imaginació on el primer es nodreix del segon el qual li aporta una idea en 140 caràcters per, posteriorment, desenvolupar el seu discurs.

Ambdós gironins són els creadors de l'etiqueta a Twitter #GentDelTren que s'ha tornat molt popular entre els usuaris de la xarxa ferroviària a l'hora de publicar situacions divertides, diàlegs punyents o simplement descriure personatges curiosos que viatgen dins els combois.

Defensa de la llengua

La setmana passada ambdós actors gironins van sortir al pas en defensa de l'ús del català a l'escola durant el pregó d'obertura de la Fira Medieval de Sant Nicolau al Mallol (La Garrotxa). Al llarg de la seva intervenció van bromejar de com els seria de difícil fer el discurs en llengua castellana tot i que posteriorment, en declaracions a AraGirona.cat, van mostrat la seva preocupació per l'esborrany de la nova llei del ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert assegurant que "el català és la nostra llengua i ens sentim insultats i maltractats des d'Espanya".

Empresaris

Faixedas i Xuriguera també han emprès un nou camí dins la seva vida professional amb l'obertura de l'establiment de restauració "Mams". Aquest local, que han obert juntament amb el cuiner arbucienc Raül Cuadras, pretèn impulsar a Arbúcies el primer celler-restaurant de Catalunya on el 100% dels vins que s’ofereixen són catalans.

L’han batejat amb el nom de "Mams, espai gastroanímic". És un restaurant de tapes combinat amb un celler i que també té un espai dedicat al menjar per emportar. La resta de socis són la Irene Forts i en Carles Planchart , membre de l’staff tècnic del primer equip del Barça. Rafel Faixedas explica que la idea sorgeix de trobar a faltar al seu poble, a Arbúcies, un lloc com el que han muntat: "és un espai en el que a nosaltres ens agradaria anar a passar una bona estona, amb tapes i vins del país, i que, a més, sigui un lloc proper, dinàmic i modern", assegura Faixedas.