Palafrugell queda fora del toc de queda i decideix tancar les platges a la nit

Estableix un confinament nocturn propi entre les 23h i les 6h

L’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) tancarà les platges del municipi en un horari que anirà de les 11 de la nit fins a les 6 de la matinada. Aquesta és la mesura que s’ha pres després que el municipi es quedés sense el toc de queda.

D’aquesta manera un Ban de l’alcalde recull la proposta que té com objectiu d’evitar les aglomeracions de persones a espais públics al llarg d’aquests dies on la temporada turística és més intensa. Segons l’article 14 de l’ordenança de civisme de l’ajuntament de Palafrugell les sancions poden arribar als 900 euros.

Al mateix temps, s’han instal·lat a totes les platges del municipi uns cartells informatius que informen de l’horari i de la quantitat de les possibles sancions. Des de l’ajuntament també s’espera que tota la gent que visita o resideix al municipi sigui conscient de la necessitat de seguir establint mesures de lluita contra el Covid-19 i interpel·la al seu sentit comú i civisme.

Aquest serà el primer cap de setmana on Palafrugell es quedarà sense toc de queda nocturn, i serà un cap de setmana amb una alta ocupació a la zona de platges del municipi. Cal destacar que Palafrugell té una població de 23.000 habitants i actualment la triplica degut a ser un municipi amb un marcat caràcter turístic.

Més control a les platges

Paral·lelament, amb la intenció d’intensificar la informació i el control a les platges del municipi, l’ajuntament ha incorporat 5 controladors que estaran a les entrades i sortides de les platges. Ells realitzaran la tasca d’avisar a la gent quan la platja arribi al seu límit d’aforament, i al mateix temps, instal·laran els cartells informatius on s’explicarà que aquella platja en concret ha arribat al seu límit d’aforament. Així mateix l’APP “palafrugell al mòbil” també ofereix informació sobre els aforaments de les platges del municipi.