El restaurant Molí de l'Escala rep per primera vegada un sol de la Guia Repsol

La guia destaca la tasca del xef Jordi Jacas i diu que ha situat l'establiment com un "referent gastronòmic" a la Costa Brava

"La professionalitat, bon fer i dedicació de Jordi Jacas han fet d'aquest agradable restaurant un dels referents gastronòmics de la Costa Brava". Aquesta és una de les frases que apareix a la ressenya que la Guia Repsol dedica al Molí de l'Escala, restaurant que distingeix per primer cop amb un sol.

Els autors de la guia gastronòmica 2013 subratllen que al restaurant s'hi pot degustar una "extraordinària cuina catalana de mercat". El cuiner i propietari del Molí, Jordi Jacas, s'ha mostrat "molt satisfet" per la distinció. "Per a nosaltres és un reconeixement a la feina que, dia a dia, portem a terme al Molí i que ens esperona a continuar treballant en aquesta línia", ha afegit.

El xef ha fet extensiu el reconeixement de la Guia Repsol a tot el seu equip i ha recordat quin és el producte que prima a la cuina del Molí. "Apostem per un producte de proximitat i de qualitat", ha indicat.

Els restaurants que s'inclouen a la Guia Repsol els escull la Real Acadèmia Espanyola de Gastronomia i la Confraria de la Bona Taula, amb l'ajuda dels inspectors de restaurant i les Acadèmies de Gastronomia dels territoris. Entre d'altres, a l'hora d'atorgar les distincions, es tenen en compte diferents criteris: l'estil de cuina, l'emplaçament, el servei i/o celler, el municipi i el nivell gastronòmic de la zona, així com també la relació qualitat-preu.

El Molí de l'Escala es troba situat al cor de l'Empordà, en un molí fariner -d'aquí li ve el nom- totalment restaurant, que des del 1982 és propietat de la família Jacas-Ballesta. Jordi Jacas, el seu xef, s'ha format en restaurants com ara el Bulli de Roses (Alt Empordà), l'Albareda de Girona, el Jean Luc Figueras de Barcelona o la Casa Irene d'Arties (Vall d'Aran).

Entre els productes que tenen una presència destacada a la carta hi ha el peix i, com no podia ser d'altra manera, l'anxova de l'Escala. D'ençà que es va situar al capdavant del restaurant, Jordi Jacas ha fet una clara aposta per combinar gastronomia i cultura. En són exemples projectes com la Gastroescultura o el Gastromusical.