Denuncien una parella a Santa Coloma de Farners per tenir animals en condicions lamentables

Hi havia un cavall, quatre gossos, un gat, coloms i aus de corral

La Guàrdia Civil ha denunciat una parella de Santa Coloma de Farners (Selva) per tenir diversos animals en condicions lamentables dins una finca. Els agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) van trobar un cavall, quatre gossos, un gat, aus de corral i coloms del tot desnodrits, sense aigua i envoltats d'excrements. Els animals estaven plens de paràsits i alguns tenien malalties a la pell. La Guàrdia Civil ha obert diligències per un delicte de maltractament animal per abandonament.

Segons informa el Seprona, la primera de les actuacions va tenir lloc el 10 de juny passat. El cos va rebre una trucada alertant-los que en una finca de Santa Coloma de Farners hi havia un cavall i diversos animals que estaven del tot abandonats. Els agents van anar fins allà i van descobrir que els seus propietaris els tenien en condicions lamentables.

A més del cavall, a la finca hi havia quatre gossos, un gat, diversos coloms i nombroses aus de corral. La parella els tenia lligats o tancats durant tot el dia, no els donava ni aigua ni menjar i tampoc els retirava els excrements. Els animals tenien paràsits arreu del cos i alguns d'ells, fins i tot, havien desenvolupat malalties cutànies. A més, enmig dels residus, els agents del Seprona van trobar-hi diferents aus mortes (segurament, d'inanició).

D'entrada, els agents van donar aigua neta als animals, perquè feia dies que no en tenien. Després, van posar-se en contacte amb l'Ajuntament perquè se'ls traslladés a una protectora. Els quatre gossos i el gat es van traslladar a les instal·lacions del Centre d'Acollida d'Animals de la Selva (CAAS), on se'ls fa seguiment veterinari.

El Seprona ha obert diligències contra la parella per un delicte de maltractament animal per abandonament. El cas ara l'instrueix un jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners.