46 dotacions dels Bombers treballen en l'incendi a Ventalló que afecta 52 hectàrees

Les flames han començat prop de la carretera GI-624

[ACTUALITZAT 21:53h] Els Bombers de la Generalitat treballen en un nou incendi forestal a l'Empordà, el tercer en vuit dies, que en aquesta ocasió s'ha declarat al terme municipal de Ventalló (Alt Empordà) i que avança cap a Garrigoles (Baix Empordà).

L'avís l'han rebut a les 17:23h i els Bombers hi han destinat 38 dotacions terrestres i 8 d'aèries formats per quatre bombarders, un helicòpter de comandament i quatre avions de vigilància i atac. La zona afectada es troba molt propera al punt quilomètric 0,8 de la carretera GI-624 que ha quedat tallada en aquest punt. Trànsit informa que també s'ha tallat la carretera GI-623 fins a Camallera i la GI-631 a Vilopriu.

El cos d'Agents Rurals calculen una afectació provisional de 52 hectàrees de les quals 33 ha corresponen a terreny forestal, 18 ha de terreny agrícola i 1 ha de sòl urbà. Per municipis 30,5 són de Vilopriu i 21,5 de Ventalló. A la zona hi han desplegats 12 dotacions dels Mossos d'Esquadra que donen assistència controlant els accessos i privant els vehicles d'accedir a la zona afectada. També hi treballen efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, així com també es compta amb maquinària agrícola. Hi són presents el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i Protecció Civil.

L'incendi és molt actiu i està descontrolat, però no hi ha cap nucli de població proper. El foc coincideix en el temps amb un altre foc forestal a la Conca de Barberà, cosa que impedeix destinar-hi més dotacions.

En el moment que s'ha iniciat l'incendi es registrava una temperatura de 30 graus i una humitat relativa del 46%. La tramuntana bufa a una velocitat mitjana de 30 km/h amb ratxes properes als 50 km/h. L'alcaldessa de Ventalló, Remei Costa, ha explicat que el foc ha començat a la zona coneguda com el Forn, que no és de difícil accés, ha saltat la carretera i ha evolucionat cap a les Olives i Garrigoles. No preocupen els veïns del municipi ja que el foc és prou lluny de les zones habitades.

Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el pla especial d'emergències per incendis forestals (INFOCAT) i des de la sala de coordinació d’emergències CECAT s’està fent seguiment dels dos incendis actius aquesta tarda en contacte amb els municipis afectats i els diversos cossos d’emergències. També s’ha activat el personal tècnic de la operativa territorial de Protecció Civil per desplaçar-se a les zones de l’incendi.