Ja és possible comprar al supermercat per Internet i recollir-ho sense baixar del cotxe

Iquodrive és un sistema de distribució pioner a l'Estat que impulsa a través d'una prova pilot el Grup Bon Preu

El Grup Bon Preu ha posat en marxa a Girona una nova manera de fer la compra. En aquest cas, el client no ha d'anar a cap supermercat sinó que s'ha de connectar al web d'Iquodrive i allà escollir entre les més de 5.000 referències de productes que ofereixen -inclosa la marca blanca del grup- i entre els que es troben també productes frescos o congelats.

Un cop feta la comanda, el client ha de deixar passar un marge mínim de dues hores i, a partir d'aquí, es pot desplaçar quan vulgui i sense necessitat d'avisar fins al magatzem d'Iquodrive, a la sortida sud de Girona, on pot recollir la compra sense baixar ni del cotxe. Els responsables del projecte asseguren que la compra està carregada al cotxe en menys de cinc minuts. El client no abona la compra fins que no la recull i aquest servei no té cap cost afegit.

El director comercial del Grup Bon Preu, Antoni Amblàs, ha destacat que el sistema és pioner a l'Estat i que s'ha decidit fer una prova pilot a Girona. En quant als avantatges que presenta aquesta nova fórmula de fer la compra, Amblàs ha destacat que el client pot comprar des de casa "sense pressió ni pressa" i que, per tant, fa una "compra més racional". D'altra banda, ha destacat que no hi ha cap horari tancat per recollir la compra i que, encara que es comandi un dia, es pot recollir l'endemà o quan el client desitgi, sempre dins l'horari d'obertura del magatzem (9.15h- 21.15h).

Amblàs destaca que han decidit provar aquest sistema a Girona perquè és una ciutat mitjana amb un nivell sociocultural adient per a implementar el projecte. A més, ha destacat que el grup disposava d'uns terrenys a l'entrada sud de la ciutat, a la carretera de Santa Coloma, que es considera que és un punt estratègic perquè és una via transitada situada a l'entrada i sortida de la capital. Amb la creació d'aquest magatzem, el grup ha generat deu llocs de feina. A més, a tocar d'Iquodrive també s'ha obert una benzinera Esclatoil amb descomptes per als clients de Bon Preu.