ERC demana a CiU que aparti Torramadé fins que hi hagi una resolució judicial

Els republicans se sumen a la proposta del PSC i també demanen una comissió d'investigació interna

Els republicans asseguren en un comunicat que es troben davant "un conflicte que d’entrada formava part de l’àmbit estrictament privat i que en aquest cas correspon a la justícia determinar i valorar la veracitat o no dels fets denunciats pel senyor Jaume Torramadé i la senyora Minerva Amador. Amb el pas dels dies, però, s’està perjudicant i embrutint la imatge de la Diputació de Girona de forma notòria i també surten informacions, per nosaltres molt greus, de pagar, presumptament amb fons públics les negociacions per resoldre el conflicte", han explicat.

Amb tot, reclamen la creació d'una comissió d'investigació interna en el sí de la Diputació de Girona per aclarir la utilització de suposats recursos públics en les negociacions per resoldre el conflicte entre el senyor Jaume Torramadé i la senyora Minerva Amador. Els independentistes posen de relleu que s'havia parlat d'indemnitzar amb 50.000 euros a Amador mitjançant fons públics de la Diputació.

Torramadé Vs Amargant

Els republicans no han volgut entrar a valorar la picabaralla dialèctica entre el president de la Diputació i el cap de Protocol de l'ens, Josep Maria Amargant al considerar que "estan emmarcades en un terreny ja personal i no polític que no ens toca valorar".

En aquest sentit Esquerra reclama que s’aclareixi l'assumpte amb la major celeritat, responsabilitat i transparència possible i que es depurin de forma immediata les responsabilitats que pertoquen en cas que es demostrés que les acusacions són certes.

Finalment els republicans apunten que "s’està arribant a una situació insostenible i que hem entrat en una espirall molt perillosa de comunicats i contracomunicats que no afavoreixen per res a la institució, i que caldria prendre per part del govern de CiU alguna determinació transitòria que passi per apartar de les funcions el president de la Diputació fins la resolució via judicial dels casos denunciats", han reblat.