El grup del PSC a la Diputació vol que una comissió investigui l'afer Torramadé

Els socialistes asseguren que si es demostra l'acusació per assetjament sexual els fets seran "d'una gravetat extrema"

El grup socialista a la Diputació de Girona assegura que, fins ara, ha mantingut "una postura prudent i responsable" en relació a les denúncies creuades entre Torramadé i Amador. Tot i això, en espera que s'aclareixi què va passar durant el sopar d'inici de campanya, el PSC assegura que la seva preocupació "augmenta", sobretot després de conèixer el contingut de la carta oberta del cap de Protocol i Comunicació de l'ens, Josep Maria Amargant.

A l'escrit, que Amargant ha fet públic a través dels diaris, el cap de Protocol de la Diputació assegura que Jaume Torramadé li va reconèixer que s'havia excedit amb l'assessora, i detalla com s'han volgut tapar els fets. Allò que ha cridat l'atenció al grup del PSC és, precisament, que Amargant detalla a la carta que ell mateix va rebre l'encàrrec de buscar "una solució al problema", i negociar amb Minerva Amador una sortida pactada.

Per això, el grup del PSC a la Diputació de Girona ha decidit passar a l'acció i demanarà que es creï una comissió d'investigació que permeti aclarir els fets "i les conseqüències institucionals dels mateixos". Els socialistes, a més, volen que la creació d'aquest grup també s'acompanyi de l'obertura d'un expedient informatiu.

Per al grup del PSC, tot això s'ha de fer "des del respecte a la presumpció d'innocència", però també "amb l'exigència de transparència i la voluntat de no obstaculitzar" el procés judicial. "Els socialistes hem manifestat, des del principi, la nostra preocupació pels presumptes fets i pels efectes negatius envers el prestigi de la institució", recullen.

Per últim, el grup del PSC a la Diputació de Girona assegura que, si les acusacions per assetjament sexual i per extorsió són certes, els fets revesteixen "una gravetat extrema". "Ho són en qualsevol àmbit i més encara quan els presumptes implicats són càrrecs públics", conclou el comunicat.