Els presidents d'Unió de Joves i de la Gent Gran de Girona també deixen el partit

Pleguen perquè consideren que no hi ha prou democràcia interna i que s'estan posant traves al projecte sobiranista de Mas

L'alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal, va anunciar dilluns que abandonava el partit per desavinences amb el president, Josep Antoni Duran i Lleida, tant pel fet nacional com pel funcionament del partit. Després d'aquesta sonada baixa, el partit ha rebut aquest matí dues dimissions més. Es tracta del president de Joves de les comarques gironines, Àlex Serrahima, i el president de la Gent Gran de les comarques gironines, Pere Soler.

En una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Girona on una estelada presidia la taula, ambdós han denunciat que hi ha una manca de democràcia interna dins el partit i han parlat "d'extremat tacticisme" per part de la direcció. "He lluitat 32 anys des de dins per canviar això, però ja no em queden forces; estic veritablement trist però em veig moralment obligat a marxar", ha reconegut el president de la Gent Gran, Pere Soler, que feia 32 anys que militava a UDC i que ha reconegut que mai ha tingut cap càrrec remunerat. "La política m'ha costat diners", ha assegurat.

Un altre dels motius clau per abandonar el partit és, segons els dos càrrecs, que Duran i Lleida ha demostrat una "falta de lleialtat" vers al president Mas per no fer-li costat en el procés sobiranista que ha iniciat CiU un cop passades les eleccions. "El senyor Duran no està amb el president per defensar el país", ha afirmat Soler, que diu que s'ha quedat "sense elements" per defensar Unió davant la gent.

Per la seva banda, el president dels Joves, Àlex Serrahima, ha retret al partit que no hagi escoltat les bases que, per exemple, demanaven llistes obertes per tal que tots els militants escollissin les persones que s'havien de presentar a les eleccions al Parlament. "La direcció imposa els noms", ha criticat Serrahima, que reconeix que han decidit apartar-se del projecte d'Unió per "coherència i responsabilitat" amb els seus principis, ja que ambdós volen treballar per a la independència de Catalunya. "Unió és un partit d'obediència espanyola", ha dit.

Els dos dirigents han assegurat que no pensen donar-se d'alta a cap altra formació però que treballaran des de la societat civil per aconseguir la independència de Catalunya. A més, han assegurat que no volen influir en la resta dels militants i que, si algú creu que ha de plegar, "ja ho farà saber".

Opinions sobre Torramadé i Amador

També han desvinculat la seva decisió de l'afer Torramadé, president del partit a Girona, i han afirmat que es tracta d'un assumpte "desagradable però personal" i han evitat fer judicis de valor. Ara bé, Serrahima ha assegurat que Torramadé l'ha tractat en alguna ocasió amb "arrogància i males maneres" i, en canvi, d'Amador ha afirmat que és "una excel·lent professional i una bellíssima persona".