Primera nit amb l'oci nocturn tancat sense incidents destacats a la demarcació de Girona

S'han fet trobades de joves en punts de la Costa Brava que han escapat al control policial

La primera nit amb l'oci nocturn tancat per ordre del Procicat per tal de frenar l'onada de contagis de covid-19 s'ha saldat sense incidents destacats a la província de Girona segons han informat els Mossos d'Esquadra, que solament han realitzat un "buidatge" en diversos punts de la ciutat de Barcelona per evitar 'botellons'.

Tanmateix, i segons ha pogut saber aquest diari, al llarg d'aquesta nit i matinada si que s'han realitzat trobades en diversos indrets de la Costa Brava i l'interior, més concretament a la Draga de Banyoles (Pla de l'Estany), Blanes (Selva), Platja d'Aro i Palamós (Baix Empordà), on aquest matí es podien veure restes dels 'botellons' a la Pineda d'en Gori.

Tot plegat ha tingut lloc després de l'anunci del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que ahir va fer una crida a la "prudència i la contenció" de la ciutadania, especialment dels més joves, per evitar aglomeracions durant el cap de setmana. El responsable del Departament va anunciar un reforç dels dispositius policials aquest cap de setmana a la ciutat de Barcelona i als municipis de la costa en coordinació amb les policies locals per evitar concentracions de gent que posin en perill la feina col·lectiva feta fins ara per "preservar la vida".

Amb tot, el director general de la Policia, Pere Ferrer, ha apuntat que també hi haurà un reforç en l'àmbit de la policia administrativa per fer complir les restriccions a l'oci nocturn, ja sigui en qüestions relatives als aforaments o per garantir el tancament dels locals que hi estiguin obligats.