Els hotels del Ripollès preveuen ocupacions del 80% per al pont de la Puríssima

Les xifres són similar al 2011 a zones de muntanya però a la Costa Brava hi ha un 10% menys de reserves que fa un any

Les primeres neus que han caigut aquests dies al Pirineu de Girona han fet que la temporada d'esquí arrenqui més aviat que habitualment. Les pistes de les estacions gironines de La Molina, La Masella i Vall de Núria ja van obrir el passat cap de setmana amb bons resultats, ja que hi han passat més de 8.000 esquiadors. Vallter, al Ripollès, preveu iniciar temporada el pròxim 6 de desembre.

Això fa que les previsions d'ocupació a les zones de muntanya siguin bones i es mantinguin en la línia del pont de l'any passat. Els hotels del Ripollès i la Cerdanya esperen, gràcies a les reserves d'última hora, omplir entre el 75% i el 80% de les habitacions. Segons el portaveu dels hotelers del Ripollès, Fran Barroso, consolidar les xifres del 2011 ja seria una bona notícia. "Ja no podem aspirar a omplir els hotels com passava fa dos o tres anys", lamenta.

Per la seva banda, la portaveu dels hotelers de la Cerdanya, Núria Vidal, ha explicat que podrien arribar al 80% d'ocupació si es manté el ritme de reserves. "La neu ens està ajudant molt, és un bon dinamitzador", explica Vidal, que reconeix que fins aquest passat diumenge no s'han començat a fer les primeres reserves. La portaveu del gremi ha explicat que darrerament el client espera fins al dia d'abans per reservar a l'espera del temps que faci i dels diners que tingui disponibles.

Segons les dades de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, a la Garrotxa, les ocupacions previstes estan a l'entorn del 60%-65% i a la ciutat de Girona i voltants, la previsió és omplir només la meitat de les habitacions.

Ocupacions més baixes que l'any passat a la Costa Brava

Al litoral gironí, aquests mesos són de temporada baixa i, per tant, la meitat dels hotels estan tancats. Segons les dades de la Federació d'Hostaleria de Girona, s'espera la millor ocupació a la zona de la Selva Marítima, amb ocupacions que oscil·larien entre el 55% i el 60%. A la Costa Brava Centre, els hotels que mantenen les instal·lacions obertes no arribarien a omplir ni la meitat de l'establiment i a l'Alt Empordà la mitjana se situa entre el 35%-40%.

Les previsions a les zones de muntanya estan en la línia del pont del 2011 però, en canvi, al litoral s'espera una caiguda de les reserves d'entre un 5% i un 10%. Com en els darrers anys, les reserves d'última hora podrien acabar arrodonint les previsions a l'alça.

Turisme rural amb ocupacions altes al Pirineu

La previsió d'ocupació a les cases de turisme rural del Pirineu gironí se situen entre el 95% d'ocupació a la Cerdanya i el 75% del Ripollès. A la resta de comarques, només hi ha previsió de llogar la meitat de les cases. Segons les dades de l'Associació de Turisme Rural de Girona, la previsió està en la línia dels anys anteriors i, cada vegada més, augmenta la tendència de llogar la casa rural sencera -el que dóna dret a cuina i fa que l'estada sigui més econòmica- que no pas el lloguer d'habitacions. El perfil del client és majoritàriament públic familiar i vingut de l'àrea metropolitana de Barcelona.